Conform site-ului CoinDance, minarea de Bitcoin este mai profitabilă cu 43% decât Bitcoin SV. Aspectul este interesant deoarece Craig Wright a promis că noul protocol de minare Bitcoin SV este mai avantajos.

Craig Wright a format o alianță cu fondatorul mining pool-ului CoinGeek, Calvin Ayre, pentru a lansa o preluare ostilă a rețelei Bitcoin Cash (BCH). Cei doi au anticipat că implementarea noului protocol Bitcoin SV va obține sprijin masiv din partea minerilor. Acest sprijin ar fi trebuit să fie atât de cuprinzător, încât cealaltă versiune BCH ar înceta să existe.

Realitatea a fost însă diferită. Susținătorii Bitcoin SV au fost nevoiți să urmărească “viziunea inițială originală” a lui Satoshi pe un blockchain independent.

După ce conflictul asupra hard fork-ului s-a calmat, Bitcoin Cash și Bitcoin SV au acum rate similare de hash. Minerii BCH au un avans de 28,9% față de rețeaua rivală. Cu toate acestea, există un contrast puternic în economia minerilor acestor două rețele, ambele continuând să utilizeze algoritmul de hashing SHA-256.

Coin Dance estimează că BTC este cu 43% mai profitabil decât Bitcoin SV în prezent. Evaluarea se bazează pe prețul criptomonedei, dificultatea rețelei și recompensele blocului prin comparație cu Bitcoin (BTC).

Asta înseamnă că minerii Bitcoin SV pierd venituri semnificative prin continuarea activității pe acest blockchain.

Evoluția este ironică, având în vedere că Bitcoin SV trebuia să fie o implementare mai favorabilă pentru mineri față de Bitcoin.

BCH, mai profitabil decât Bitcoin

În ciuda colapsului de preț post-fork, Bitcoin Cash este în prezent cea mai profitabilă dintre cele trei mari iterații Bitcoin pentru mineri. În prezent, BCH este cu 9,2% mai profitabil decât BTC – chiar și după reducerea recentă a dificultății de minare Bitcoin.

Dintre cele trei rețele, Bitcoin este cea mai sigură și include și rata de hash cea mai descentralizată. Cel mai mai mare mining pool BTC, BTC.com, este responsabilî pentru 16,5% din blocurile minate în ultima săptămînă. BTC.com este deținută de Bitmain, care controlează și AntPool, iar împreună acestea reprezintă 30% din rata hash Bitcoin.

Bitcoin Cash, în schimb, dispune de două mining pool-uri Bitmain – ViaBTC și BTC.com. Acestea gestionează în total aproximativ 56% din rata de hash a BCH.

Bitcoin SV este, de asemenea, destul de centralizat, cu CoinGeek reprezentând 36,1% din rata hash. SVPool – operată de firma Craig Wright, nChain – deține încă 20,8%.

Cu toate discuțiile despre scalarea pe lanț, BCH și Bitcoin SV continuă să proceseze blocuri mult mai mici decât BTC. În prezent, majoritatea blocurilor Bitcoin au dimensiunea de 4 MB.

BCH are o limită de dimensiune a blocului de 32 MB dar minează blocuri în medie de circa 50 KB.

Bitcoin SV, despre care Craig Wright pretinde că va procesa blocuri de până la 1 TB în decurs de doi ani – are o medie mai mică de 13 KB per bloc.