În decembrie 2017, fondatorul Litecoin, Charlie Lee, a vândut sau donat toate criptomonedele deținute, pentru a demonstra că scopul său nu este profitul, ci dezvoltarea unui sistem descentralizat.
Într-un interviu publicat vineri pe canalul său de Youtube, Charlie Lee a afirmat că are unele dubii legate de momentul ales pentru această acțiune.

În acea perioadă, valoarea litecoin atinsese valoarea maximă de aproximativ 360$, iar Lee a vândut când avea valoarea de 322$. Deși a fost o decizie bună din punct de vedere financiar, având în vedere că piața cripto a scăzut drastic în prima parte a anului iar valoarea litecoin a ajuns la jumătate din valoarea din decemrbie, Lee consideră că ar fi fost de preferat să mai aștepte:

”Consider că a fost o mișcare corectă pe termen lung, dar având în vedere scăderea prețurilor, am unele dubii. ”

De asemenea, fondatorul litecoin afirmă că decizia sa de a vinde criptomonedele deținute nu a afectat prețul, deoarece nu deținea atât de multe, însă este posibil ca decizia sa să fi fost interpretată ca pe o renunțare de către unele persoane.

În realitate, renunțarea la litecoin-urile deținute a fost o decizie filosofică: Charlie Lee consideră că monedele digitale nu au nevoie de un lider care să încerce să controleze evoluția lor. În viitor, implicarea sa va deveni irelevantă datorită naturii descentralizate a criptomonedelor:

”În ce privește viitorul, cred că va fi necesar ca la un moment dat să mă retrag. Pentru ca o criptomonedă să devină descentralizată la nivel mondial, nu este posibil să ai un lider care să încerce să controleze lucrurile. Pentru a asigura descentralizarea, eu va trebui să fac un pas înapoi.”

Charlie Lee a fondat Litecoin deoarece a conștientizat problemele cu privire la utilizarea ca sistem de plată a Bitcoin, astfel încât a creat un blockchain mai prietenos pentru tranzacții.

Poreclit ”SatoshiLite” după numele lui Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin, Lee a lucrat în cadrul Coinbase, unul dintre cele mai mari exchange-uri cripto, de unde a plecat anul trecut pentru a se putea concetra pe dezvoltarea Litecoin.

La începutul acestui an, Litecoin a primit o lovitură destul de dură după ce mult-anticipata lansare a sistemului de plată LitePay a fost anulată în ultimul moment. Odată cu revenirea pieței cripto în ansamblu, criptomoneda a fost integrată de compania Wirex, care emite carduri de debit pentru criptomonede, iar TenX, care oferă servicii similare, a anunțat că urmează să facă același lucru.