1 milion de Petro, pregătiți pentru licitație de către Banca Centrală a Venezuelei
Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat că ICO-ul Petro a acumulat 3 miliarde de dolari și că va aloca 1 milion de Petro către Banca Centrală pentru a fi vânduți la licitație în cadrul exchange-ului Dicom.
Criptomoneda venezueleană a generat foarte multe controverse, fiind declarată ilegală de opoziția din țară, însă în ciuda interdicției emise de președintele american Trump, autoritățile din venezuela continuă să o promoveze.
Este de interes faptul că săptămâna trecută, procurorul general al Venezuelei a emis decizii de închidere a două exchange-uri de criptomonede, Rapidcambio și Airtm, într-o campanie extinsă împotriva ”indivizilor și companiilor care diseminează informații false cu privire la rata de schimb a bolivarului”, care a afectat bănci și case de schimb la nivel național.
Binance semnează un acord cu guvernul din Bermuda pentru a finanța cu 15 milioane de dolari dezvoltarea industrie blockchain în această țară
În conformitate cu acordul semnat vineri, Binance va derula cursuri de instruire la nivel universitar în tehnologia blockchain pentru locuitorii din Bermuda prin internediul Fundației pe care o gestionează.
De asemenea, prin Binance Labs, compania va asigura capital în valoare de 5 milioane de dolari pentru start-up-uri blockchain.
Guvernul din Bermuda lucrează la elaborarea unei structuri legislative care să favorizeze dezvoltarea industriei monedelor digitale și blockchain, iar acordul semnat cu Binance este un prin pas în acest sens.
Changpeng Zhao, directorul Binance, a declarat că Bermuda dorește să creeze legislație comprehensivă care să reglementeze activiatea ICO-urilor
”Considerăm că guvernul din Bermuda și autoritățile din această țară sunt unele dintre cele mai abordabile, rezonabile și avansate organisme legislative de pe planetă”.
Revolut atinge o cifra de afaceri de 1,7 miliarde de dolari după integrarea criptomonedelor
Revolut, una dintre cele mai mari companii de transferuri financiare din Marea Britanie, a anunțat anul trecut că integrează criptomonedele în serviciile oferite, odată cu implementarea unui card de debit care permite achiziționarea de monede digitale. Anul acesta, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 1,7 miliade de dolari și a depășit principalul său rival, TrasferWise.
Odată cu integrarea criptomonedelor, numărul de clienți al companiei a crescut cu peste 70%, iar în prezent este singura companie financiară din Europa în afară de Coinbase ce oferă servicii similare băncilor. Utilizatorii pot cheltui, stoca, trimite și primi plăți din conturi atât în valută fiat cât și în criptomonede.
Creșterea rapidă a companiei demonstrează potențialul financiar pe care monedele digitale o au, după cum a fost demonstrat de echange-ul Binance, care înregistrează un profit mai mare decât Deutsche Bank, una dintre cele mai mari bănci europene.
Sony înregistrează un patent pentru înregistrarea drepturilor de autor pe blockchain
Compania Sony a aplicat pentru obținerea unui patent în Statele Unite pentru a stoca drepturile de autor pe blockchain, ceea ce va facilita gestionarea acestora.
Patentul, denumit Managementul Drepturilor Digitale pe baza Blockchain (Blockchain-Based Digital Rights Management – DRM) a fost înregistrat de Sony Corp și Sony Pictures Entertainement.
În conformitate cu documentele depuse, scopul patentului este de a elimina o vulnerabilitate majoră în sistemele DRM utilizate în prezent – utilizarea unei terțe părți care crează o bază de date ce permite utlizatorilor să își accese conținutul. În cazul în care această terță parte dă faliment sau dispare de pe piață, utilizatorul pierde accesul la datele stocate.
Soluția propusă de Sony înregistrează datele direct pe blockchain pe baza unei chei unice de acces, eliminând astfel intermediarii. Propunerea reprezintă o aplicație nouă a tehnologiei DLT într-o altă industrie, demonstrând flexibilitatea și adaptabilitatea conceptului.