Exchange-ul japonez Coincheck anunță reluarea parțială a operațiunilor cu Monero, după introducerea unor modificări a metodelor de autentificare pentru utilizatori. Operațiunile au fost suspendate în ianuarie, după ce exchange-ul a fost atacat, iar în prezent sunt disponibile retragerile și vânzările de XRM, dar nu și achizițiile.

De asemenea, tranzacțiile nefinalizate au fost anulare și trebuie re-inițiate, iar în noul formular este necesar să introducă adresa de destinație și motivul tranzacției.

Pentru a asigura securitatea tranzacțiilor, au fost introduse noi reguli pentru crearea de noi conturi – utilizatorii trebuie să își verifice identitatea în cazul în care doresc să trimită fonduri în criptomonede sau yeni japonezi. Acest sistem va genera întârzieri de câteva zile pentru verificarea infromațiilor și aprobarea contulrilor.

Coincheck anunță de asemenea că fluctuațiile de trafic pot genera blocarea platformei, iar în cazul în care apar variații de preț nejustificate tenzacțiile vor fi suspendate automat.

Măsurile implementate sunt o consecință a reglementărilor impuse de autoritatea de reglementare din Japonia, care a recomandat de asemenea ca exchange-urile să elimine monedele private de tipul Monero, Zcash și Dash.

Coincheck a fost achiziționată la mijlocul lunii aprilie de Monex Group, una dintre cele mai mari companii de brokeraj online din Japonia. Primul pas după achiziție a fost refacerea sistemelor de siguranță ale exchange-ului, urmat de redepunerea documentației pentru obținerea livenței de operare.