Criptomoneda Tether a fost subiectul multor speculații referitoare la rezervele în dolari pe care le deține, în contextul în care susține că fiecare USDT are echivalentul unui USD în bancă. Ieri, compania a publicat un raport realizat de firma de avocatură Freeh, Sporkin & Sullivan LLP (FSS), care confirmă că la data de 1 iunie, Tether avea în bancă 2,55 miliarde de dolari, ce corespund celor 2.5 miliade de tokenuri USDT în circulație la momentul respectiv.

Anterior, Criptomoneda Tether a avut o colaborare cu auditorul Friedman LLP, însă relația cu aceștia a fost încheiată în ianuarie deoarece, conform reprezentanților Tether, nu au realizat auditul suficient de rapid.

După o serie de controverse care au inclus acuzații că USDT este folosit pentru manipularea prețului Bitcoin, Tether a inițiat o colaborare cu firma de avocatură FSS, care a avut drept scop confirmarea rezervelor pe care compania le deține.

Freeh, Sporkin & Sullivan LLP (FSS) este o firmă de avocatură formată de trei foști judecători federali, inclusiv Louis Freeh, care a ocupat anterior funcția de director al FBI și Stanley Sporkin, care a lucrat în cadrul SEC. De asemenea, Eugene R. Sullivan este membru în consiliul de conducere al uneia dintre băncile cu care Tether colaborează, ceea ce a oferit acces mai rapid la informațiile cu privire la conturile bancare.

Practic, firma de avocatură a ales o dată aleatoare (1 iunie 2018), pe care nu a comunicat-o din timp companiei și a cerut băncilor rapoarte cu privire la sumele deținute de Tether în conturi. De asemenea, au realizat interviuri cu angajați ai Tether și ai băncilor cu care aceștia colaborează și au revizuit documentația AML și alte documente cu privire la activitatea companiei. Conform raportului publicat, Tether are rezerve în dolari echivalente cu totalul de USDT în circulație.

Criticii susțin că raportul FSS nu este un audit și că nu există nicio garanție legală că situația de la data de 1 iunie a fost valabilă înainte și după această dată, însă consilierul legal Stuart Hoegner a declarat că

”Este imposibil pentru o companie care lucrează cu criptomonede să obțină un audit oficial, așa că am ales cea de-a doua opțiune – un raport al unei firme de avocatură”. Documentul este disponibil aici .