Compania Grayscale Investments LLC a anunțat că Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiară din SUA a aprobat vânzarea de acțiuni Ethereum Classic Investments Trust pe bursa OTCQX® Best Market, ceea ce va permite investitorii instituționali să se implice în proiect.

”Investitorii au posibilitatea de a investi în evoluția prețului ETC fără a fi necesar să achiziționeze și stoca criptomoneda. Începând cu 30 aprilie 2018, fiecare acțiune reprezintă 0.96988630 ETC. Trustul nu va genera venituri și va distribui/vinde în mod regulat pentru a-și asigura cheltuilelile de funcționare. Ca atare, contravaloarea în ETC a acțiunilor va scădea în timp”.

Ethereum Classic Investments Trust a fost lansat în 2017 ca trust privat a cărui valoare depinde de valoarea ETC, considerat criptomoneda Ethereum originală.

Grayscale este o companie de investiții care oferă posibilitatea companiilor de a investi în criptomonede precum Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) și Zcash (ZEC).

Politica monetară a Ethereum Classic a fost de asemenea actualizată – într-o declarație publică a comunității, limita de criptomonede ETC a fost stabilită la 210 milioane.

”A fost propusă o politică monetară care să stabilească o limită superioară pentru câte ETC vor fi emise, prin reducerea recompenselor de bloc de-a lungul timpului.
În urma discuțiilor din cadrul comunității, s-au decis următoarele:
– recompensa de bloc va fi redusă cu 20% la blocul numărul 5.000.000 și cu 20% la feicare 5 milioane de blocuri după aceea. Datorită variațiilor de recompensă, anticipăm ca stocul total de ETC să fie de aproximativ 210 milioane ETC, fără a depăși 230 milioane.”

De asemenea, la blocul 3.000.000 ETC a derulat un upgrade care a rezolvat unele vulnerabilități la atacuri.

Prețul Ethereum Classic este în prezent de aproximativ 24 de dolari și numarul de monede în circulație este de 102 Millioane de critpomonede, cu un Market cap total de 603.714.900 dolari.