Prețul monedei ether, valuta utilizată pe platforma Ethereum, a scăzut ieri la valori sub 200$. Ultima dată când se întâmpla acest lucru fusese pe 30 mai 2017.

Pe parcursul întregii zile, cea mai mică valoare listată de casele de exchange a fost 192.22$. Conform statisticilor oferite de CoinMarketCap, acesta este totodată și cel mai mic preț înregistrat de moneda digitală în ultimele 40 de zile.

La ora scrierii articolului, etherul reușise să își revină un pic, până la cotația de 230$. Prețul de 192$ reprezintă însă o depreciere de peste 50% față de recordul de 400$ pentru o fisă, înregistrat la începutul lunii iunie. În acea perioadă utilizatorii păreau mult mai atrași de perspectivele oferite de platformă, dată fiind și expunerea în presă de care se bucura Ethereumul.

Chiar dacă a suferit o depreciere abruptă în raport cu dolarul, prețul criptomonedei este unul substanțial mai mare față de începutul anului. În condițiile în care o fisă de ether costa pe 1 ianuarie 8$, creșterea este una de 2500%. În timp ce criptovaluta se luptă cu bitcoinul pentru supremația pe piața cripto, fapt anticipat de unii analiști, traderii privesc viitorul cu optimism.

Aceștia consideră etherul ca pe o criptovalută rară, care și-a întărit viabilitatea și perspectivele prin posibilitatea emiterii de fise noi. Declinul ethereumului, care atinsese un minus de 17% pe parcursul zilei, coincide însă cu o scădere globală a întregii piețe.

La ora scrierii articolului, valoarea tuturor criptovalutelor aflate în circulație era de 80 de miliarde de dolari. A scăzut față de un total de 100 de miliarde, înregistrat săptămâna trecută. Șiaceastă valoarea este cea mai mică înregistrată de la finalul lunii mai și până astăzi.

Cele mai afectate valute digitale din Top 10 sunt ripple, ethereum classic, dash, IOTA și NEM.

Sursa – Coindesk