Compania Grayscale Investments LLC a început vânzarea de acțiuni Ethereum Classic Investments Trust (ETCG) pe bursa OTCQX Best Market, ceea ce va permite achiziționarea acestora prin intermediul firmelor de brokeraj sau al fondurilor private.

”Investitorii au posibilitatea de a investi în evoluția prețului ETC fără a fi necesar să achiziționeze și stoca criptomoneda. Începând cu 30 aprilie 2018, fiecare acțiune reprezintă 0.96988630 ETC. Trustul nu va genera venituri și va distribui/vinde ETC în mod regulat pentru a-și asigura cheltuilelile de funcționare. Ca atare, contravaloarea în ETC a acțiunilor va scădea în timp”.

Sistemul de vânzare le dă investitorilor posibilitatea de a obține expunere la criptomonede prin intermediul unui produs financiar cu care sunt familiari, iar acțiunile pot fi păstrate în cadrul conturilor de brokeraj sau al fondurilor de pensii, care beneficiază de scutiri de taxe.

Ethereum Classic Investments Trust a fost lansat în 2017 ca trust privat a cărui valoare depinde de valoarea ETC, considerat criptomoneda Ethereum originală. La momentul respectiv, achiziția acțiunilor se putea efectua doar prin contracte private, către investitori acreditați. Prin listarea la bursa OTCQX, accesul la acțiuni este extins.

În prima zi pe bursă, au fost vândute aproximativ 2400 de acțiuni ETCG, ce valoarează aproximativ 64.000$ – prețul unei acțiuni este de 24$, în contextul în care prețul ETC este de proximativ 21,7$.

Ethereum Classic Investments Trust este cel de-al doilea fond cripto listat la bursă și gestionat de Grayscale – primul a fost Bitcoin Investment Trust (GBTC), lansat în 2015 și care la un moment dat a fost pe locul doi ca popularitate pe aplicație de investiții Stockpile. În prezent, GBTC are un volum de tranzacții de 12,5 milioane$.

Grayscale mai gestionează fonduri similare pentru Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) și Zcash (ZEC), precum și un fond index lansat recent, a căror tranzacționare este restricționată la investitori acreditați.