Săptămâna trecută prețul unei fise de ether a depășit miraculous valoarea de 100$, spre fericirea utilizatorilor.

Cu o creștere de 22.75% și cu un market cap de 9 miliarde$, totul părea roz. În prezent, valoarea tuturor criptomonedelor este cotată la 40 miliarde$.

Însă la orizont a apărut o monedă mai puțin cunoscută – dash –  care oscila de ceva vreme în jurul valorii de 90$. La ora scrierii articolului dash era cotat la 101.73$.

Dash deja a făcut istorie, fiind primul altcoin care a fost cotat la peste 100$. Ținând cont că la momentul scrierii articolului ambele monede variază în jurul valorii de 100$, este interesant de urmărit care din ele va ține pasul mai mult.

Chiar dacă ethereum era un pic în față săptămâna trecută, este greu de estimat cum vor evolua prețurile celor două monede.

Forța din spatele ethereumului

După ce a trecut de bariera de 50$, prețul etherului a făcut un salt spectaculos de aproape 80%. Mulți experți în criptovalută sunt încrezători că aceasta monedă va înflori după ce se aproba ETF-ul. Alți specialiști prevăd de asemenea o implicare și mai mare din partea investitorilor.

Pe de altă parte, unii membri ai comunității sunt de părere că respingerea ETF-ului bitcoin din martie influențează dezvoltarea ethereumului. Indiferent care este adevărul, situația este benefică întrucât atât criticii cât și scepticii sunt lăsați fără argumente.

Dash poate reuși

Trecând în tabăra cealaltă, există motive întemeiate pentru ca dash să avanseze în marja de peste 100$. Moneda a primit recent un impuls puternic prin încheirea unui parteneriat cu exchange-ul Coinapult.

Astfel, utilizatorii vor putea achiziționa dash folosind bani cash, dar fără intermediari. Pactul este unul extrem de important pentru dash, Coinapult fiind un exchange foarte bine cotat.

În final, putem afirma că întrecerea dintre ethereum și dash pentru a atinge valoarea de 100$ și pentru a se situa deasupra acestei cotații este benefică întregii comunități crypto. Indiferent de câștigător, acesta va deschide orizonturi noi pentru celelalte monede.

Sursa – Cointelegraph