Litecoin a început să crească odată cu încercările celor de la Bitcoin Core de a implementa update-ul SegWit. Cererea tot mai de litecoin a determinat exchange-urile mari să accepte tranzacții cu această monedă.

Recent, Charlie Lee, creatorul monedei litecoin, a dezvăluit faptul că moneda va fi tranzacționată la cel mai mare exchange din Coreea de Sud, Bithumb. Aproape imediat după acest anunț cantitățile tranzacționate zilnic au crescut de la 80 la 174 milioane$. În același timp, în doar câteva zile, Bithumb a devenit al treilea exchange de litecoin din lume.

Conform mai multor furnizori de date despre criptovalute, Bithumb a reușit să își păstreze poziția pe piața mondială. Zilnic, procesează 8.3% din cantitatea totală de litecoin tranzacționată zilnic. În prezent, Bithumb tranzacționează zilnic litecoini în valoare de 14.5 milioane$, mai mult decât BTC-E și Bitfinex.

Ethereum sau litecoin?

În media a apărut recent știreacă piața din Coreea de Sud a devenit oficial cea mai mare piață de ethereum din lume. Tranzacţiile zilnice sunt cotate la 105 milioane$ și are un market share global de 21%.

Este posibil ca această explozie a ethereumului la nivel local să fie determinată de îngrijorările comunității față de problemele de scalabilitate ale bitcoinului, dar și față de amenințările hackerilor.  După ce exchange-ul coreean de bitcoini Yapizon a fost atacat de hackeri, s-a înregistrat o creștere a tranzacțiilor cu monedele ripple și ether.

Conform lui Jake Kim, dezvoltator și cercetător Bitcoin coreean, litecoinul a început să devină atractiv pentru investitorii locali. Kim a explicat faptul că o parte din comunitate ia în considerare investiția în litecoin. De aici vine și creșterea numărului de tranzacții din ultima perioadă.

Este dificil de estimat ce impact va avea asupra prețului mișcarea celor de la Bithumb. Momentan putem observa entuziasm în rândurile speculanților. Aceştia privesc cu încredere intrarea litecoinului pe piețele noi.

Sursa – Cointelegraph