Pentru câteva ore, contul de Twitter al lui Vitalik Buterin a inclus o ofertă de angajare din partea Google, care aparent dorea să îl angajeze pentru a lucra la un proiect blockchain nedezvăluit încă.

Mai exact, Vitalik a postat un screenshot al unui e-mail cu un sondaj de opinie în care dorea să afle opinia publicului despre ideea de a părăsi Ethereum pentru a lucra pentru Google.

Sondajul a obținut peste 2000 de voturi, mai mult de jumătate fiind împotriva ideii, dar după câteva ore Vitalik a șters mesajul, probabil deoarece nu a cenzurat suficient datele recrutorului sau deoarece era mai degrabă o glumă (luând în considerare poziția adoptată de Google față de criptomonede și ICO-uri).

Având în vedere că Vitalik este în prezent cel mai important reprezentant al Ethereum, plecarea sa ar reprezenta o lovitură foarte grea pentru criptomonedă.

Cel mai probabil, tweet-ul în cazuă a fost doar o glumă – în prezent, Vitalik lucrează la update-uri importante pentru rețeaua pe care o reprezintă – de la implementarea protocolului Proof-of-stake, până la update-ul Casper și tehnologia Sharding care să ajute la creșterea eficienței rețelei. De asemenea, este unul dintre cei mai vocali avocați ai criptomonedelor, participând la numeroase conferințe și discuții legate de viitorul tehnologiei blockchain.

Dintre toți actorii de pe piața cripto, Vitalik ar fi cel mai improbabil candidat pentru a lucra pentru Google – compania a interzis reclamele pentru criptomonede și ICO-uri în luna martie. Cu toate acestea, Google este un investitor în multiple companii blockchain precum Ripple, LedgerX și Veem, iar în prezent există zvonuri că lucrează la propriul produs bazat pe tehnologia blockchain.

Este vorba despre un registru digital ce poate fi utilizat de terți pentru a posta și verifica tranzacții.

Dacă oferta  lui Vitalik nu a fost o glumă , este posibil ca interesul Google pentru dezvoltator să fie bazat pe acest proiect sau un altul care nu a fost încă anunțat.