Termenul de blockchain a devenit un refren ce poate fi auzit în aproape orice discuție legată de planurile de viitor ale corporațiilor, indiferent de domeniul de activitate. În acest ecosistem nou sunt investite milioane sau poate chiar miliarde de dolari, mai ales odată cu intrarea pe piața muncii a giganților precum Facebook, Amazon sau IBM, care caută developeri talentanți și specializați pe blockchain.

O consecință a cererii de personal este creșterea salariilor oferite, deoarece numărul de persoane care au experință sau skillurile necesate pentru derularea de activități în domeniul aplicațiilor bazate pe blockchain sunt relativi puțini, fapt confirmat de analizele efectuate de Wall Street Journal.

Unul dintre analiștii de la Blockchain Developers, firmă de resurse umane specializată pe acest domeniu, a confirmat fenomenul:

”Unele salarii ating jumătate de miliond e dolari pe an, în timp ce persoanele care au trei ani experiență pe piață ajung lejer să câștige 120.000$ ca salariu de început.”

De altfel, Wall Street Journal și LinkedIn au realizat și o statistică în acest sens:

”In cele 5 luni ale acestui an, au fost postate pe LinkedIn aproximativ 4500 de oferte de angajare ce conțin termenii ”blockchain”, ”bitcoin” sau ”critpomonede” în descriere, în creștere cu 151% față de întregul an 2017. Iar în 2016 au fost înregistrate foar 645 de astfel de oferte”.

În principiu, blockchain este bazată pe tehnologia de gestiune a bazelor de date, care nu reprezintă o noutate și au fost utilizate în contabilitate de ani de zile. Conceptul lui Satoshi a dus tehnologia într-o direcție nouă, oferindu-o avantajul descentralizării și construind be baza ei conceptul de criptomonede.

Industria financiară a fost prima care a adoptat blockchain ca pe răspunsul la orice întrebare legată de evoluția viitoare, iar toate celelalte domenii de activitate au urmat-o cu entuziasm.

Specialiștii din HR avertizează însă și asupra unui paradox – experții în blockchain nu au nevoie de aceste salarii, au investit deja în criptomonede la apariția lor, iar acum sunt deja milionari. De asemenea, ICO-uri au provocat o avalanșă de oportunități de pe urma cărora s-au câștigat sume cu cel puțn 6 zerouri – David Schwartz de la Ripple a declarat că recent doi dintre developerii companiei au primit oferte ce au inclus un bonus de semnare a contractului de 1 milion de dolari fiecare.

Companiile interesate să atragă talente oferă avantaje extraordinare – de la program flexibil sau de acasă, până la recompense de 100.000$ pentru rezolvarea unor taskuri.

Așadar, pentru dezvoltatorii din noile generații, blockchain oferă o oportunitate de carieră cu salarii greu de egalat pe piața actuală a muncii.