Investiții proaste. Să presupunem că startupurile care eșuează nu aduc cu ele o corecție pe termen scurt. Problema mare este însă că ICO-urile în general au dus la concentrarea ether-ului în mâinile acestor startupuri supraevaluate. Directorii nu pot să plătească angajații și costurile de dezvoltare în ether. Vor avea nevoie să transfere banii înapoi în fiat ca să facă plățile.

Odată ce încep cu toții să lichideze, celelalte firme vor fi la fel de motivate să își vândă stocurile petnru a primi cât mai mulți bani gheață. În tim pce startupurile sunt motivate să păstreze prețul pe linia de plutire, trebuie să țină piept căderii pieței.

Ce facem cu ethereum?

Suntem investiți în blockchain și foarte investiți în ethereum. Per total, sunt produse de calitate, cu tehnologie valoroasă în spate.

Cu toate astea, nu am cumpăra la prețul de astăzi. Dacă ați cumpărat sub prețul de azi și continuați să păstrați fisele, foarte bine. Riscurile sunt însă mari, comparativ cu potențialul de creștere în perioada imediat următoare.

Banii deștepți au intrat pe piață sub prețul afișat astăzi la schimburi și probabil vor ieși în curând. Dacă tocmai ai auzit din publicațiile mainstream despre ethereum, nu faci o investiție deșteaptă. De obicei, când criptomonedele ajung în mainstream, deja este ultimul val de creștere și urmează scăderea.

Poate ne înșelăm, poate că fluxul nesfârșit de dolari de la investitori o să depășească eșecul inevitabil al majorității ICO-urilor. Sau poate că veți reuși să sincronizați investiția la perfecție, în așa fel încât să scoateți ceva profit pe ultima sută de metri. Dacă se întâmplă asta, foarte bine. Dar dacă piața cade când dormi? Asta e problema cu piețele deschise 24 din 24.

Dacă o prăbușire îți risipește tot order book-ul, și stop-loss-ul se umple mult sub suma pe care ai plasat-o? Cam asta au pățit mulți investitori săptămâna trecută.

Dacă vrei să scoți ceva profit în plus, trebuie să îți asumi ceva riscuri.

Ca să facem un rezumat:

  1. Pretul ether a crescut în ultimele luni, ceea ce indică potențialul blockchainului.
  2. Imediat după investițiile deștepte ale celor care s-au trezit primii, au urmat investițiile proaste, ale celor care s-au trezit prea târziu.
  3. Prețul ether s-a mai nivelat datorită faptului că ICO-urile oferă acum o supapă pentru fluxul de capital.
  4. Multe dintre aceste ICO-uri vor eșua fantastic, iar investițiile proaste vor fi aspru pedepsite. Va urma o corecție.

Predicția mea este că ether-ul o să se lovească serios în următoarele șase luni. E bine să profitați de câștigurile ușoare și să vă așteptați la o corecție.

Puteți citi articolul original în limba engleză pe blogul veteranului Matt Prusak