Aproape toată comunitatea cripto a fost panicată săptămâna trecută. Majoritatea criptovalutelor au fost afectate, într-o perioadă numită și “masacrul de pe piața cripto.”

Au fost câteva zile dificile pentru întreaga piaţă. Conform unor utilizatori, unul dintre motivele deprecierii criptomonedelor îl constituie dicuțiile despre scalabilitatea bitcoinului. Alții sunt de părere că totul se întâmplă din cauza atacurilor de tip DDoS recente. Spre sfârșitul săptămânii apele s-au mai limpezit pentru câteva monede, care au reușit să își revină.

Suișuri și coborâșuri

La începutul săptămânii trecute, iota a reușit să intre în top ten-ul altcoinurilor, pe poziția a șasea. Odată cu această mișcare, monero și byecoin au fost excluse din elită.
BitShares și stratis au fost de asemenea împinse în jos. Acestea ocupă în prezent locurile 9 și 10 pe CoinMarketCap. A fost într-adevăr, destul de multă agitație pe piață, iar în unele cazuri s-a instalat haosul. Aprecierea avută de iota s-a încheiat brusc după ce singurul exchange la care era listat a suferit în urma unui atac DDoS. Din aceasta cauză moneda a coborât până pe locul 8.

Ascensiunea litecoin-ului

Cea mai interesantă mișcare a reușit-o litecoin-ul. În ultimul weekend, pe parcursul zilei de sâmbătă, criptomoneda ocupa locul 4 pe CoinMarketCap, după ce urcase cu 3 poziții. Datorită acestei aprecieri, iota, nem și ethereum classic au fost trase în jos.
La ora scrierii articolului, moneda se tranzacționa la prețul de 50$ și avea un market cap de 2.6 miliarde de dolari. În ultimele săptămâni, litecoin-ul a trecut printr-o veritabilă metamorfoză.
În primul rând, dezvoltatorii au activat cu succes SegWit-ul, iar până în prezent nu s-au semnalat probleme. În al doilea rând, guvernul chinez a anulat interdicțiile impuse exchange-urilor pentru retragerile de litecoin și de bitcoin. În final, comunitatea a avut motive de bucurie după ce a aflat că Charlie Lee a părăsit Coinbase pentru a se dedica 100% litecoin-ului.

Sursa – Cointelegraph