Autoritățile din statul New York impune un nou sistem de taxare pentru curentul electric utilizat de companiile specializate în minarea de criptomonede, ce le va da ocazia să negocieze prețul final pe care îl vor plăti.

Acum câteva luni, 36 de autorități municipale din New York au primit aprobare pentru a impune minerilor cripto prețuri mai mari pentru electricitate față de utilizatorii casnici și comerciali. Cu toate acestea, prețul scăzut al electricității produse de hidrocentrale le va permite minerilor să își negocieze prețurile în funcție de beneficiile pe car ele oferă comunității.

Directorul Departmamentului de Servicii Publice din New York, John Rhodes, a declarat:

“Trebuie să ne asigurăm că afacerile plătesc un preț echitabil pentru energia electrică pe care o consumă. Cu toate acestea, având în vedere abundența de electricitate low-cost din Upstate New York, există o oportunitate de a servi nevoilor clienților existenți și de a încuraja dezvoltarea economică în regiune. “

De exemplu, compania locală de electricitate din Massena va negocia fiecare contract în parte, ceea ce va proteja ceilați utilizatori de creșterea prețurilor. În această regiune, de exemplu, consumatorii rezidențiali plătesc aproximativ 0.039$/KwH, în timp ce media națională este de 0.13$/KwH.

New York a devenit una dintre destinațiile favorite ale minerilor de criptomonede datorită acestor prețuri avantajoase, însă atitudinea companiilor producătoare de electricitate nu a fost tocmai favorabilă, majoritatea refuzând să asigure servicii pentru acest tip de inițiative sau să ofere prețuri crescute.

De exemplu, în luna martie 2018, orașul Plattsburgh, New York a interzis aprobarea de noi contracte pentru minarea de criptomonede, în contextul în care una dintre fermele locale a consumat 10% din electricitatea alocată orașului în lunile ianuarie și februarie.

Sistemul de prețuri mai mari pentru electricitate a fost adoptat și de alte regiuni preferate pentru minare, cum ar fi Quebec. În prezent, companiile care doresc să creeze ferme de minare în regiune trebuie să liciteze pentru prețul electricității și să demonstreze că vor oferi beneficii comunității locale, iar prețurile pentru curent electric pentru mineri sunt cu 20% mai mari față de alte tipuri de afaceri.