Un avânt semnificativ in piața de criptomonede s-a înregistrat în seara zilei de 17 iulie. Bitcoin si activele digitale majore au manifestat creșteri de aproape 10%.

Bitcoin a atins valoarea de 7500$ pe unele exchange-uri, iar ETH a depășit pragul de 500$. Toate celelalte criptomonede le urmează exemplul.

În ultimele două săptămâni, evoluțiile optimiste ale piețelor din SUA, Japonia, Coreea de Sud nu au fost reflectate de prețuri. Majoritatea ”taurilor” așteptând un eveniment declanșator pentru a genera progrese.

Până la urmă, a fost vorba de un cumul de vești pozitive care a generat începutul perioadei de relansare. Piața de criptomonede a înregistrat o creștere a valorii cu 20 miliarde de dolari în 30 de minute ieri seară. In prezent a ajuns la peste 296.3 miliarde de dolari.

Cripto-entuziaștii așteaptă decizia SEC cu privire la lansarea de Bitcoin ETF în urma cererii depuse de CBOE săptămâna trecută. Site-ul autorității de reglementare a fost inundat de comentarii pozitive în acest sens.

De asemenea, investitorii insituționali precum Goldman Sachs și BlackRock și-au schimbat pozițiile negative față de criptomonede în general. Parțial datorită cererii din partea clienților, parțial deoarece această piață oferă acum servicii specializate ce facilitează intrarea capitalurilor mari.

De altfel, viitorul CEO al Goldman Sachs, David M. Solomon, a demonstrat o atitudine mult mai deschisă către Bitcoin, declarând:

”În prezent tranzacționăm câteva contracte futures Bitcoin și discutăm posibilitatea de a derula și alte activități, dar o facem precaut. […] Este important să ne ascultăm clienții și să încercăm să îi ajutăm, pe măsură ce aceștia explorează și ei aceste oportunități”.

Ultima dată când BTC a atins o marjă la fel de mare ca raliul de ieri a fost 9 aprilie, când prețul BTC a crescut de la 6.900 dolari la 8.000 de dolari, în decurs de 30 de minute.

In continuare

Și de data acesta, creșterea prețurilor este susținută de volumele de tranzacții – de aproape 6 miliarde în 24 de ore pentru Bitcoin și de 2.3 miliarde pentru EOS.

Dacă prețul Bitcoin depășește valoarea de 8.000 de dolari, poate fi capabil să reproducă aceeași mișcare pe care a experimentat-o pe 9 aprilie și poate testa nivelul de suport de 10.000 dolari.

Cu toate acestea, dacă bitcoin rămâne stabil în regiunea de 7.400 dolari, ar putea încerca să încalce nivelurile de sprijin majore între 8.000 dolari și 9.000 dolari săptămâna viitoare.