Schimbul de criptomonede Poloniex a anunțat că renunță la un număr record de 17 altcoins de la data de 2 mai.

Decizia surpriză a apărut pe Twitter săptămâna trecută, când Poloniex a listat cele 17 altcoins. Printre acestea se numără şi Boolberry și Voxels.

Celelalte monede care s-au aflat împotriva voinței lor “pe lista neagră” sunt Bitstar, Coin 2.1, CureCoin, Horizon, I/O Coin, Myriad, NobleCoin, NuShares, Qibuck, Qora, Quatloo, Rubycoin, ShadowCash, SuperNET and Magi.

Chiar dacă majoritatea acestor monede au un număr relativ mic de utilizatori și zone de propagare restrânse, efectele deciziei Poloniex au fost resimțite de către toate 17.

Scăderile de preț (unele de-a dreptul puternice) au fost urmate de proteste ale utilizatorilor și ale dezvolatorilor pe Twitter. Cu toţii au cerut în zadar explicații celor de la Poloniex.

Lipsa răspunsurilor indică o lipsă de comunicare sau de motive concrete pentru această mișcare. Developerii de la Boolberry au întrebat de asemenea dacă pot face ceva pentru a nu se renunța la moneda lor.

În ultimele luni altcoin-urile au avut o viață furtunoasă. Fluctuațiile de preț au afectat toate aceste monede, chiar și pe cele din Top 10. Multe din monedele pe care Poloniex nu le va mai tranzacționa nu fac excepție de la cele scrise mai sus.

Sursa – William Subergh via Cointelegraph