Preţul bitcoin ar putea să depăşească preţul de 1300 de dolari. Printre cauze se numără şi faptul că unele schimburi de bitcoin precum Bitfinex şi Poloniex vor renunţa la unele altcoinuri.

Joia trecută, pe 20 aprilie, prețul bitcoinului pe platforma Poloniex a atins pentru scurt timp valoarea de 1328$. Ulterior a oscilat în jurul acestei sume.

În acest moment nu putem ști precis dacă prețurile adoptate de Poloniex și de Bitfinex îi vor influența și pe ceilalți mari jucători de pe piață. Putem totuşi întrezări ceea ce probabil că va urma

Ce facem cu altcoin-urile la care se va renunța?

A apărut întrebarea despre ce vom face după data de 2 mai, când se va și renunța efectiv la cele 17 altcoinuri. Poloniex nici nu și-a justificat decizia, nici nu a spus dacă vor tranzacționa alte monede.

Este limpede că unii utilizatori și-au manifestat dezamăgirea. Mulţi au spus că își vor muta fisele în alte părți întrucât acum vor pierde bani din cauza anunțului făcut din scurt.

Privind în perspectivă, cel mai probabil utilizatorii își vor investi în bitcoin depozitele pe care le dețin în cele 17 altcoinuri la care se va renunța. Trebuie să ţinem cont şi de faptul ca luna mai este una hotărâtoare pentru criptomonedele de top, conform observatorilor pieţei.

Ce urmează. Măsurile lui Marine Le Pen şi atitudinea băncii centrale din India

Între 15 și 20 mai vor fi publicate primele recomandări ale comitetului recent înființat al băncii centrale din India.

Ulterior, va rămâne la latitudinea guvernului indian să decidă ce va urma. Momentan, totul pare să sune bine. Dacă și rezultatul final va fi unul bun, cu siguranță se va vedea o nouă creștere a prețului bitcoinului.

Tot în luna mai va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerile din Franța. Conform lui Peter Garnry – șeful strategiei de capitaluri al băncii Saxo Bank – piețele monetare pot răsufla un pic ușurate după creșterile successive ale EUR și USD.

Acest lucru se datorează rezultatelor din ultimele exit poll-uri. Emmanuel Macron, candidatul de centru, se situează înaintea opozantului său principal, Marine Le Pen. Primul tur de scrutin a avut loc duminică.

Atitudinea lui Marine Le Pen spre măsuri populiste a creat îngrijorări în Franța. Posibilitatea ca Marine Le Pen, opozantă a politicilor UE, să câştige alegerile, a avut reverberaţii în toată Europa.

Conform unui exit poll efectuat de JP Morgan, șansele lui Marine Le Pen de a câștiga primul tur erau de 3%. O eventuală victorie a ei ar determina o scădere a prețului euro in raport cu dolarul de aproximativ 10% și de asemenea o scădere a prețului barilului de petrol cu 10%.

Sursa – Cointelegraph