Prețul litecoin a crescut luna aceasta la valori record, de 90 de dolari. De la un an la altul, litecoin a crescut cu 2000%.

Criptomoneda a fost pe val datorită avansului tehnologic. China a interzis din scsurt ICO-urile, ceea ce a lovit în trendul ascendent al monedei. Ethereum, bitcoin și bitcoin cash s-au prăbușit la rândul lor, iar litecoin nu a fost o excepție. A scăzut cu mai mult de 15% luni, la minime de 64$.

De atunci și până acum, criptomoneda pare să își fi recăpătat poziția. Marți, structura candelelor (numită inside day) arăta că taurii au intrat pe piață. Astăzi a avut o creștere la 80$.

Este un eveniment care trebuie observat pentru că această structură apare când o acțiune se tranzacționează mai sus sau mai jos față de ziua precedentă. Funcționează ca un semnal al taurilor dacă acțiunea de preț în ziua următoare este pozitivă. Pe de altă parte, acțiune negativă în ziua următoare arată intrarea urșilor pe piață.

Așa cum arată CoinMarketCap, litecoin este pe locul trei în topul creșterilor din ultimele 24 de ore. Se situează imediat sub bitcoin cash (creștere de 15,37%) și IOTA (13,72%). La momentul scrierii articolului, prețul litecoin este de 78 de dolari.

De la o săptămână la alta, prețul a rămas în mare neschimbat. De la o lună la alta, litecoin a crescut cu 75,46%.

De ce a crescut litecoin?

Entuziasmul acesta nu este un eveniment izolat. Este parte dintr-un trend pe toată piața de criptomonede și se datorează interesului instituțiilor pentru acestea. Litecoin este cunoscut ca ”argintul digital”, așa cum bitcoinul este ”aurul digital”.

Echipa din spatele litecoin a promovat-o ca pe o metodă de plată, o zonă în care bitcoinul nu face mari performanțe.

Creatorul LTC Charlie Lee a spus de curând că ”litecoin va oferi o nișă și va fi folosit mai mult pentru plăți. Între timp, bitcoinul va fi folosit mai degrabă pentru stocare.”

Chiar dacă are o rețea mai mică, cu mai puțini comercianți și mineri, arată semne că tehnologia avansează mai rapid.

Litecoin a fost prima criptomonedă majoră care a făcut upgrade la codul Segwit, pe 10 mai. Mai mult, activarea a deschis ușa pentru Lightning Network, care va permite tranzacții mai rapide și mai ieftine.

Pe 1 septembrie, Fundația Litecoin a dat un mesaj pe Twitter în care spunea că s-a făcut cu succes prima tranzacție pe rețeaua Lightning.

Va continua trendul ascendent?

Pe termen scurt, totul depinde de acțiunile bitcoinului. Pe termen lung, ca toate celelalte altcoinuri, depinde de eficiența cu care se dezvoltă o piață de nișă.

Mulți sunt de părere că litecoin-ul este un fel de hedge pentru bitcoin. Cu toate acestea, o cădere a bitcoinului va avea efecte negative asupra celorlalte monede, pentru că este standardul de aur al pieței.

Privind înainte, se văd ceva semne de stres pe graficele tehnice.

Grafic zilnic

Lichidările de la nivelul de 90$ au coincis în mare parte cu cifra RSI care arăta supracumpărare.

Vânzătorii au rămas fără combustibil înainte de suportul oferit de retragerea fibonacci de 61,8%.

Așa cum se discuta mai devreme, structura candelelor de ieri și acțiunile pozitive de astăzi arată o piață a taurilor. Așadar, ne putem aștepta ca litecoin să ajungă la 90$ din nou.

O reversie a trendului (de la tauri la urși) ar urma să fie confirmată doar după ce se face o străpungere sub minimele din 4 septembrie, de 64 de dolari.

Sursa – CoinDesk