Dintre evolutiile criptomonedelor de top, prețul Stellar s-a remarcat în ultimele 24 de ore. A înregistrat o creștere a valorii de 12%, atingând valoarea maximă din ultimele două luni.

Pe platforma Bitfinex, criptomoneda Lumens (XLM) a crescut cu 10% în doar 4 ore, ajungând la valoarea de 0.33$.

Per ansamblu, XLM a înregistrat o creștere de 25% față de săptămâna trecută și de 40% față de luna iunie, când a înregistrat cea mai scăzură valoare,

Această evoluție se datorează mai multor aspecte care au crescut entuziasmul comunității.

Săptămâna trecută, Coinbase a anunțat că ia în considerare listarea a cinci noi criptomonede: Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar (XLM), Zcash (ZEC) și 0x (ZRX).

De asemenea, gigantul IBM a anunțat că sprijină lansarea unei criptomonede stabile de către start-up-ul Stronghold. Valoarea sa va fi legată de USD și se va baza pe blockchain-ul Stellar.

Practic, asta înseamnă că cei ce doresc să investească în orice tipuri de tokenuri de pe blockchain-ul Stellar au posibilitatea de a o face utilizând direct dolari, fără a trece prin conversia în BTC sau ETH.

În prezent, proiectul Stronghold este disponibil doar pentru investitorii instituționali. Aceștia au posibilitatea depunerii de USD în conturile băncii Nevada Prime Trust pentru a primi tokenurile în raport de 1:1.

Al treilea aspect care a impulsionat prețul Stellar este certificarea primită de fundație din partea Shariyah Review Bureau (SRB).

Astfel

Analiștii islamici au decis că blockchain-ul Stellar și tokenul XLM respectă principiile Sharia, recomandându-le pentru tranzacțiile financiare din comunitatea islamică. Această certificare oferă acces criptomonedei pe piețele din Orientul Mijlociu și cele din Asia de Sud-est. Aici cererea pentru servicii bancare islamice este foarte mare.

De asemenea, oferă un avantaj Stellar în fața rivalului XRP (Ripple) când vine vorba despre utilizarea pentru plăți și transferuri de bani de către insituțiile financiare din Orientul Mijlociu.

Per ansamblu evoluția Stellar este remarcabilă pe piața de criptomonede, depășind procentual inclusiv criptomoneda-etalon Bitcoin în ultima săptămână.