La valoarea de  106 $ în data de 2 februarie, prețul litecoin a crescut pâna la 140 $ în ultimele două săptămâni. Au avut o serie de evenimente importante.

Lansarea LitePay ce va avea loc luni, 26 Februarie.

În decembrie, Fundația Litecoin a anunțat că va dezvolta propria platformă pentru plăți, după ce Bitpay a refuzat să adauge LTC. Noua platformă, care va fi disponibilă pe desktop sau prin aplicația mobilă va permite consumatorilor să achiziționeze bunuri și servicii cu token-uri Litecoin, care pot fi transformate instant în bani fiat, care pot fi mutați în conturile bancare. Tranzacțiile vor avea un comision standard de 1%.

bitcoin-invest

Deoarece rețeaua Litecoin procesează tranzacțiile mult mai repede decât bitcoin (vezi mai jos) problema timpului de așteptare pentru confirmarea tranzacțiilor este aproape inexistentă (spre deosebire de rețeaua bitcoin, care și-a pierdut avântul în acest domeniu din cauza întârzierilor în procesarea plăților).

Această platformă va facilita adoptarea Litecoin la nivel mult mai extins, oferindu-i posibilitatea de a se distanța  de bitcoin.

În plus, Coinbase a upgradat platforma de procesare pentru firme în data de 14 februarie, permițând acceptarea plăților direct într-un portofel personal – iar Litecoin se află printre cele patru monede compatibile cu platforma.

Zvonurile cu privire la HardFork-ul Litecoin/Litecoin Cash

Îl denumim zvon deoarece nu este ceea ce membrii comunității denumesc un hard fork – este vorba despre un grup de dezvoltatori care au decis să utilizeze codul litecoin pentru a crea o ”formă de tranzacții online mai nouă și mai bună”. De asemenea, au modificat algoritmul de minare cu cel folosit de bitcoin, într-un fel de tentativă de reciclare a echipamentelor vechi de minare.

Dezvoltatorul noii monede, care s-a prezentat doar cu numele Tanner, a declarat că:

”Implicarea comunității este cheia succesului pentru orice monedă. Folosind reclama tip – hey, deja deții moneda litecoin, uite ce noutăți avem noi – e o metodă bună pentru a atrage utilizatori”.

El a afirmat de asemenea că a denumit noua monedă Litecoin Cash intenționat, pentru a atrage utilizatori – care s-au înscris în număr record nu neapărat pentru că au încredere în proiect, cât pentru că sunt oferiți ”bani gratis”.

Litecoin Cash va fi lansată printr-un airdrop ce promite că la block-ul 1.371.111, posesorii de LTC vor primi noua monedă LCC în raport de 10:1 – vezi mai multe aici.

Mai multe informatii despre alte criptomonede le gasesti aici.

Fondatorul Litecoin, Charlie Lee, a avertizat că această noua monedă ce lasă impresia de hard fork este o înșelătorie ce foloseste numele pentru a se promova, însă din punct de vedere legal nu există metode de a-i împiedica pe dezvoltatori să deruleze proiectul.

“Încearcă să producă confuzie și să convingă oamenii că litecoin se scindează. Comunitatea Litecoin nu a fost interesată de o scindare. Sunt doar persoane care încearcă să facă bani repede și numele de Litecoin le oferă legitimitate.”

Rețeaua Litecoin are un timp de procesare mult mai bun decât bitcoin

Site-ul HowMuch.net a făcut recent o analiză a vitezelor de tranzacție – bitcoin este capabil să proceseze 7 tranzacții pe secundă față de Litecoin care poate procesa până la 56 de tranzacții pe secundă.

De asemenea, timpul de procesare a block-urilor este mult mai bun în rețeaua Litecoin (2,5 minute în medie) față de Bitcoin cu 10 minute.

In timp ce bitcoin nu a reușit să obțină consens pentru adoptarea SegWit, ceea ce ar fi ajutat la reducerea comisioanelor, creșterea vitezei de tranzacție și creșterea capacității, în timp ce Litecoin a implementat sistemul.