În mod surprinzător, ripple a depășit cu 200 milioane$ market cap-ul ethereumului, devenind cel mai important altcoin din lume. La ora scrierii articolului moneda înregistra o creștere de 71.6% și un market cap în valoare de 8.5 miliarde$. În același timp, prețul monedei ethereum scădea cu 6.85%.

Câteva monede, printre care ripple, nem sau stellar lumens s-au apreciat puternic în ultimele zile. Au  înregistrat creșteri de 71.6%, 53.4% și respectiv 94.8%.

Moneda Ripple a făcut câteva parteneriate strategice în ultima vreme. Chiar şi aşa, este greu de justificat creșterea acesteia cu 71% într-un timp atât de scurt. Pe lista partenerilor se numără companii precum MUFG, BBVA, SEB, Akbank, Axis Bank, YES BANK, SBI Remit, Cambridge Global Payments, Star One Credit Union sau eZforex.com.

Consorțiul japonez

Ultimul parteneriat anunțat de ripple a fost acum două săptămâni. Cu toate acestea, altcoinul nu a fost listat la vreun exchange mare în ultima perioadă. Putem afirma cu siguranță că această creștere de 71% nu este una organică.

Singurul factor care ar putea justifica oarecum această întărire a monedei este proiectul de colaborare dintre mai multe bănci care fac parte din Consorțiul Bancar Japonez de plăți interne și internaționale.

Conform materialului de prezentare, ripple va asigura infrastructura rețelei și protocolul de plăți.

În acest sens, Consorțiul Bancar Japonez a emis următorul comunicat:

“Pentru a putea satisfice toate cererile și necesitățile, băncile vor colabora în cadrul Consorțiului Bancar Japonez, pentru efectuarea plăților interne și internaționale. Acest sistem va fi unul flexibil și eficient. Având la bază platforma ripple, sistemul va fi primul de acest gen din lume.”

Prin intermediul parteneriatelor semnate cu Consorțiul Bancar Japonez sau cu alte instituții financiare, precum BBVA, ripple și-a întărit puternic poziția în sistemul financiar global.

Ce se întâmplă cu ethereum?

Ethereum a dezvoltat o strategie similară la începutul anului, când a lansat Enterprise Ethereum Alliance.

Momentan nu se știe ce se va întâmpla cu creșterea ripple. Ce e cert, este ca atât ethereum cât și ripple vor folosi în continuare aceeași strategie de atragere a conglomeratelor bancare. Chiar dacă ethereum a atras simpatia celor de la JP Morgan, ripple se pare că a intrat în atenția băncilor și a instituțiilor financiare.

Sursa – Cointelegraph