Exchange-urile din Japonia tranzacționează bitcoini la prețuri record. Dacă pe majoritatea piețelor o unitate valorează 1730$, în Japonia se vinde cu 1835$

De la 1 aprilie, dată la care guvernul japonez a legalizat bitcoinul, prețul acestuia este în continuă creștere. Odată cu legalizarea monedei s-a aprobat un alt proiect al guvernului, prin care tranzacţiile sunt scutite de taxe începând cu 1 iulie.

În acest sens, reprezentanții companiei de consultanță Deloitte Japan au emis următorul comunicat către clienți:

“Tranzacțiile cu criptomonede vor fi scutite de taxe. În prezent, aceste criptomonede nu intră sub incidența scutirii de taxe pe vânzări, drept urmare vânzarea de criptovalută în Japonia se taxează conform legislației în vigoare. În urma adoptării Legii Reglementării Fondurilor, în mai 2016, tranzacționarea criptovalutei va fi scutită de taxe. Această decizie se va aplica atât la tranzacțiile de cumpărare cât și la cele de vânzare efectuate în Japonia. Noul regim începe cu data de 1 iulie 2017.”

Statutul legal al bitcoinului în Japonia

Într-o perioadă de o lună au fost anunțați atât traderii cât și investitorii că bitcoinul este 100% legal, conform legilor din Japonia. Este considerat un mijloc legal de plată, iar de la 1 iulie va fi scutit de taxe.

Aceste perspective optimiste au ajutat moneda și întreaga piață japoneză să aibă parte de o dezvoltare spectaculoasă.

Cererea a continuat să crească. Firmele mari precum Bic Camera au început să accepte plățile cu bitcoini. Clienţii au început să achiziționeze produse electronice plătind cu această monedă. Euforia națională care a apărut Japonia odată cu decizia celor de la Bic Camera este greu de înțeles pentru un străin. Imediat după ce a apărut știrea în mass media, investitorii și consumatorii s-au grăbit să își folosească monedele virtuale.

Cererea de bitcoin în Japonia este în creștere

Dezvoltarea fenomenului bitcoin nu s-a limitat doar la evenimentele descrise mai sus. Firme și consorții mari din Japonia, cu cifre de afaceri de ordinul miliardelor de dolari au anunțat că deschid exchange-uri noi. Sunt încrezători în potențialul piețelor de exchange. Poziția luată de marile corporații a dat o siguranță mai mare traderilor și investitorilor.

În prezent, piața de exchange din Japonia este singura din lume care efectuează operațiuni fără taxe. Astfel, Bitflyer sau alte exchange-uri locale și-au consolidat dominația pe care o exercită la nivel global.

Cât timp cererea de bitcoin din Japonia va continua să crească, piața de exchange japoneză va rămâne cu mult în fața celorlalți competitori.

Sursa – Cointelegraph