Tokenul Terra – Compania sud coreeană TMON a anunțat planurile de dezvoltare a unei noi criptomonede stabile denumite Terra.

Spre deosebire de alte criptomonede, tokenul Terra va fi utilizată în special pe platformele de e-commerce din regiunea Asiei și din lume. TMON este una dintre cele mai mare platforme de comerț online din Coreea de Sud. A încheiat parteneriate cu alte companii smiliare precum Woowa Brothers, Qoo10, Carousell, Pomelo și TIKI.

În total, Terra Alliance are o piață de 40 milioane de clienți și vânzări de peste 25 miliarde de dolari.

”Am inițiat o colaborare între toate platformele e-commerce din Asia în afară de Alibaba și Amazon pentru a ne asigura că noua criptomonedă va ajunge în mâinile cât mai multor oameni”

a declarat andreprenorul Daniel Shin, fondatorul TMON.

Inițiativa pentru tokenul Terra

a atras investitori notabili, printre care se numără Polychain Capital, FBG Capital, Hashed, 1kx, Kenetic Capital, Arrington XRP și Binance.

Ella Zhang, directorul Binance Labs, a explicat decizia de a investi în noul proiect:

”Deși există numeroase criptomonede stabile ce se lansează în această perioadă, Terra este o inițiativă remarcabilă. Este unul dintre puținele proiecte care au deja o strategie de dezvoltare bine pusă la punct și o bază de clienți existentă”.

Shin a declarat că noua criptomonedă va funcționa ca un sistem de plată digitală, similar cu cardurile de credit. Spre deosebire de acestea, însă, Terra va facilita economii semnificative pentru platformele de e-commerce deoarece elimină comisioanele de tranzacții.

Protocolul Terra

se bazează de fapt pe două tokenuri – Terra și Luna. Tokenul Luna, ce va fi vândut în perioada inițială, va funcționa ca rezervă inițială de fonduri. Tokenul Terra va fi metoda de plată utilizată de clienți pe platformele de e-commerce.

Pe termen lung, Luna va funcționa similar cu acțiunile în companiile ce emit carduri de credit. De fiecare dată când se realizează o tranzacție în rețea, deținătorii de tokenuri Luna vor primi un mic comision.
Vor fi emise maxim un miliard de tokenuri Luna și un număr nelimitat de tokenuri Terra, în funcție de cerere.

Până în prezent, nu s-a luat încă decizia cu privire la blockchain-ul ce va găzdui noua criptomonedă stabilă. Shin a declarat că iau în considerare platformele Ethereum, EOS, Orbs, Ground X (planificat de Kakao) sau noul blockchain ce va fi lansat de exchange-ul Upbit.

Inițiatorii proiectului au susținut de asemenea că nu intenționează să se bazeze pe piața americană, ci se vor concentra pe piața asiatică pentru început.

”Din punctul nostru de vedere, conceptul nu se potrivește pe piața din Statele Unite deoarece adopția criptomonedelor este foarte scăzută. Nu are sens să ne concentram acolo, ci avem ambiția de a ne dezvolta la nivel global”

a declarat Shin.