Așa-numitele criptomonede alternative își fac simțită prezența în prima săptămână a lui 2018, înregistrând câștiguri impresionante care atrag investitorii către opțiuni considerate riscante.

Top 10 criptomonede — Bitcoinul, cea mai mare criptomonedă după capitalul de piață, a crescut cu 1900% anul trecut. Prețul s-a apropiat de 20 000 în luna decembrie, iar monedele cu un capital de piață relativ ieftin au început să crească. Odată cu aceste creșteri ale bitcoinului, banii au început să facă rotație pe piață și să iasă din bitcoin. Ralierea în masă a criptomonedelor pare să fie prins elan în 2018. Avem deocamdată un top 10 de criptomonede care au început să facă profituri pentru investitorii lor la început de an.

Ripple are deja 66% creștere în 2018. Drept urmare, XRP este acum a doua criptomonedă ca mărime după volumul de piață. Este impresionant, totuși XRP este abia pe locul șase în topul creșterilor de anul acesta, în rândul monedelor din top 25 după valoarea totală pe piață.

Așadar, care criptomonede cu capital mare conduc piața?

Top 10 criptomonede în 2018 după procentul câștigat

Per total, moneda TRON est pe vârf, cu o creștere de 270% din 1 ianuarie și până acum. Criptomoneda a crescu cu 100% în ultimele 24 de ore, conform CoinMarketCap, iar volumul său de piață s-a triplat săptămâna aceasta la 10 miliarde de dolari.

Pe locul doi în top 10 criptomonede se află status network token (SNT) – o criptomonedă bazată pe ethereum care a câștigat mai bine de 160% în valoare anul acesta și a înregistrat creșteri de 700% de la o lună la alta. Stellar, care era în capul listei acum două zile, a scăzut pe locul trei. Este acum a șaptea monedă ca volum de piață, cu un capital de piață de 9,97 de miliarde de dolari.

top 10 criptomonede

Deși a înregistrat recorduri de peste 1000 de dolari astăzi, moneda nativă a blockchainului ethereum, ether, a crescut anul acesta cu 28% și este abia pe locul 10.

În mod interesant, bitcoinul este abia pe locul 18, cu o creștere de 2 procente în anul 2018. Prețul a mers pe laterală încă de la căderea din decembrie, de la maximele absolute de 20 000 de dolari.