Analiza prețului bitcoin — Prețul bitcoin este în continuare în creștere, dar deocamdată se retrage sub linia de trend ascendent pe termen scurt. Prețul pare de asemenea să fi străpuns așa-numita ”linie de gât” dublă și încheie testarea rezistenței de jos.

Prețul bitcoin arată un momentum al taurilor, dar tocmai testează o zonă de rezistență străpunsă.

Dacă aplicăm funcția Fibonacci la ultima creștere de preț, descoperim principalele zone de suport din zonă.

Semnale ale indicatorilor tehnici

analiza prețului bitcoin

SMA pe 100 de zile se află deasupra cifrei SMA pe 200 de zile. Asta confirmă că cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Trendul ascendent are șanse mai mari să continue decât să scadă. De asemenea, SMA 100 se menține în acest moment ca suport dinamic.

SMA 200 este mai aproape de linia Fib 50%, dar s-ar putea să se mențină ca suport, deoarece se află în zona de interes a fostei rezistențe. Distanța dintre cele două mișcări medii este în creștere și reflectă momentum al taurilor mai puternic.

Stocastica se află în zona de supravânzare și reflectă epuizare în rândul vânzătorilor. Cifra RSI este în aceeași zonă, așadar cumpărătorii ar putea să preia controlul pieței din nou, imediat cum oscilatorii încep să crească.

Factorii pieței

Bitcoinul încearcă să rămână pe linia de plutire, într-o perioadă în care factorii pieței trag de preț în direcții opuse. Cererea este susținută în continuare și tot mai mulți investitori au acces mai simplu la criptomonedă datorită lansării contractelor future pe bitcoin. Cu toate acestesa, discuțiile despre reglementări în Coreea de Sud a limitat activitățile pieței.

În Japonia, tot mai mulți oameni de afaceri investesc în bitcoin. Guvernul a recunoscut deja criptomonedele ca fiind legale anul trecut.

Între timp, dolarul a câștigat suport în urma ultimului raport NFP. Încă mai există așteptări că va avea loc o creștere a ratelor federale.

Nu avem rapoarte importante pentru economia americană programate în perioada imediat următoare, în afară de cifrele CPI legate de vânzarea în retail de săptămâna următoare. Așadar, traderii s-ar putea să fie atenți la remărci ale reprezentanților băncilor centrale în următoarea perioadă.

Te interesează analiza prețului bitcoin, zilnic? Abonează-te la newsletterul GoanaDupăBitcoin și vei avea datele despre mișcările de preț direct în adresa ta de email.