La începutul anului, evaluarea totală a pieței cripto a fost de peste 828 miliarde de dolari și mulți se așteptau să atingă 1 trilion de dolari. După hype-ul anului trecut, piața a suferit pierderi semnificative, ajungând în acest weekend sub 130 de miliarde de dolari.

După prăbușirea recentă, mulți analiști au prognozat o scădere ulterioară a prețurilor și așteaptă ca Bitcoin să scadă în jur de 3.000 $ sau chiar 1.500 $. Alții, însă, consideră că căderea este o bună oportunitate de a cumpăra pe termen lung, deoarece fundamentele se îmbunătățesc.

O altă evoluție recentă importantă a fost faptul că războiul Bitcoin Cash a luat sfârșit. Bitcoin Cash SV a renunțat la luptă, lăsând versiunii ABC numele Bitcoin Cash. Conflictul însă a provocat o scădere a prețului BCH cu aproape 60%.

După atâtea evoluții negative, să discutăm și despre top performeri din piața cripto.

În baia de sânge recentă au existat câteva criptomonede care au evoluat mai bine decât altele.

NEM (XEM)

NEM (XEM) este unul dintre cei mai buni performeri printre criptomonedele de top din ultimele șapte zile. A scăzut cu aproximativ 18%, indicând dominanța urșilor pe piață. În prezent, valoarea sa este de aproape 0.07$.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP) continuă să apară în știri, anunțând noi parteneriate cu diverse bănci din întreaga lume. Deși a început colaborarea cu câteva bănci mari din lume, încă nu a avut un impact major în SUA. Ultimul zvon a fost că ar putea încheia un acord cu Bank of America, care ar da un impuls major monedei digitale.

În ultima săptămână, Ripple a scăzut cu aproximativ 24% și se tranzacționează în prezent la 0.37$.

EOS

Numărul tranzacțiilor din rețeaua EOS este în topul cripto, potrivit Blockchain Center. Un raport al BitMEX, platforma de derivate Bitcoin din Seychelles, a ridicat diverse semne de întrebare cu privire la EOS. Reprezentanții exchange-ului au declarat că protocolul are mult de parcurs dacă vrea să conteste poziția dominantă a Ethereum în lumea DApp.

În ultima săptămână, EOS a scăzut cu 23% și se tranzacționează la 3.37$. Este de remarcat că în acest weekend, EOS a reușit să depășească temporar Bitcoin Cash în topul cripto, conform Coinmarketcap.

Bitcoin (BTC)

Anul trecut în această perioadă, Bitcoin (BTC) și-a început ascensiunea la maxima de 19.531,9 $. În doar o lună, criptomoneda a crescut cu 144%. Anul acesta, Bitcoin se află într-o situație dificilă și se luptă să se mențină printre cei mai buni performeri.

În ultima săptămână, BTC a scăzut cu 27%, ajungând până la 3500$, dar a reușit să recupereze rapid. În prezent, se tranzacționează peste pragul de 4000$.

Lansările platformei de tranzacționare Intercontinental Exchange Bakkt și serviciu de custodie cripto de către Fidelity în 2019 sunt semne pozitive. Se speră ca aceste mișcări să atragă banii instituționali care au intrat lent în această clasă de active. O decizie favorabilă privind un fond tranzacționat de burse Bitcoin (ETF) în S.U.A. ar putea, de asemenea, să ducă la începutul unui nou trend ascendent.

IOTA (MIOTA)

Într-o serie de postări pe blog, fundația IOTA (MIOTA) a anunțat că încearcă să elimine așa-numitul Coordonator din rețeaua IOTA. După cum afirmă Fundația, această mișcare va fi un pas important către descentralizarea protocolului.

Recent, dezvoltatorul de aplicații din industria de automobile, High Mobility, a anunțat un parteneriat cu IOTA. În cadrul noii colaborări, dezvoltatorii de la High Mobility vor construi noi tipuri de aplicații de mobilitate bazate pe registrul IOTA.

În ultima săptămână, prețul IOTA a scăzut cu 23.5%, iar criptomoenda se tranzacționează în prezent la 0.28$.