Furnizorul de domenii de Internet Cloudflare a început să ia măsuri împotriva site-urilor de torenți care minează criptomonede pe ascuns.

Știrea a ieșit la iveală ieri. Operatorul torentului ProxyBunker le-a comunicat celor de la TorrentFreak că mai multe domenii relevante vor fi șterse de către Cloudflare. Cauza – au descoperit că în codul site-ului este ascuns un miner de criptomonedă. Portal către alte site-uri de torenți, ProxyBunker rula un miner de monero numit Coinhive. Malware-ul era deja activ pe site de patru zile când a fost dezactivat.

Justin Paine, director de securitate la Cloudflare le-a spus celor de la ProxyBunker că a luat această decizie deoarece minerul opera în secret și nu existau opțiuni pentru vizitatori să dezactiveze codul. Așadar, acesta a fost considerat malware.

„Mai multe domenii din contul vostru au fost injectate cu cod de minare Coinhive fără ca utilizatorii să fie anunțați […] Considerăm că este vorba despre un malware, așadar contul a fost suspendat. Toate domeniile au fost eliminate de pe Cloudflare.”

Unul dintre mineri folosește puterea de procesare a calculatoarelor celor care intră pe site pentru a mina criptomonede. Această procedură a câștigat ceva notorietate în ultima vreme, iar situația nu este unică. Cei de la The Pirate Bay au lansat și ei un miner bazat pe web. L-au eliminat după doar câteva zile însă, pentru că cei mai mulți utilizatori au protestat împotriva deciziei.

Și alte companii mai cunoscute, cum ar fi furnizorul de conținut TV, Showtime, ar fi avut ascuns pe site malware de minare care fura puterea de procesare de la utilizatori.

Numărul site-urilor de torenți care minează criptomonede a crescut în ultima vreme. După spusele celor de la TorrentFreak, minerii ar putea să servească ca nouă metodă de finanțare pentru servicii cu profituri mici, ca torenții. Ieri, site-ul de torent PassThePopcorn a anunțat că va introduce software opțional de minare. În felul acesta speră să își finanțeze serviciile.