Președintele Rusiei a avut săptămâna trecută o întâlnire scurtă cu inventatorul ethereum Vitalik Buterin.

Întâlnirea dintre Buterin și președintele Vladimir Putin a avut loc la Forumul Economic Internațional din St. Petersburg. Evenimentul a avut loc în perioada 1-3 iunie, după o dicuție cu un grup global de directori executivi de rang înalt.

Conform unei declarații lansate vinery de Kremlin, ”Dl Buterin a descris oportunitățile folosirii tehnologiei pe care a dezvoltat-o în Rusia. Președintele a susținut idea de a stabili legături cu posibili parteneri ruși.”

Pe Reddit, Buterin a descries întâlnirea ca pe o ”scurtă discuție”. Încă nu a dat prea multe comentarii referitoare la ce s-a vorbit mai exact.

Întâlnirea lui Putin cu directorii de afaceri internaționali este importantă pentru comunitatea blockchain din mai multe motive, care depășesc discuția cu inventatorul ethereum. Într-un scurt discurs, președintele a vorbit despre eforturile legate de blockchain care au loc în Rusia.

”Facem mari eforturi pentru a crea un climat favorabil afacerilor și mai ales pentru a crea condiții macroeconomice pentru creștere economică sustenabilă și sistem social stabil. În acest fel, munca în Rusia va devein avantajoasă și plăcută.”

Cercetarea blockchain se accelerează

Știrea vine la mai puțin de o săptămână după ce autoritățile rusești au făcut o serie de anunțuri legate de bitcoin și blockchain. Banca central din Rusia lucrează la o nouă legislație focalizată pe bitcoin și alte monede digitale. Banca este interesată de asemenea să lanseze o criptomonedă națională.

În mai, Grupul de Schimburi de la Moscova a intrat în ultimele stagii de testare a unei platforme de vot pentru acționari, bazată pe blockchain. Platforma folosește Hyperledger Fabric. Grupul speră că  acest lucru va da un sentiment de siguranță investitorilor internaționali.

Grupul de Schimburi de la Moscova se numără printre primii participant într-un osibil consortium de securități centrale. Acesta are scopul de a se folosi de eficiența blockchainului la cele mai înalte nivele ale sectorului financiar.

Și guvernul rusesc a explorat aplciații. Prim-ministrul Rusiei (și aliatul apropiat al lui Putin) Dmitry Medvedev a făcut eforturi să cerceteze tehnologia la începutul anului.

Sursa http://en.kremlin.ru/events/president/news/54673