Utilizatorii de criptomonedă au parte de o nouă lecție de securitate. Un utilizator povestește pe Reddit despre cum a pierdut 13 bitcoini. Cauza este un malware bitcoin care înlocuiește adresa destinatarului.

U/ask_for_pgp a apelat la mineri pe Reddit, în încercarea de a opri tranzacția înainte să se confirme.

”Am copiat adresa de BTC în portofelul Electrum și am confirmat tranzacția bitcoin. Clipboard-ul mi-a înlocuit adresa de bitcoin a destinatarului cu alta, diferită. Câteva minute mai târziu, l-am întrebat pe prietenul meu dacă poate să vadă deja plata în portofel. Mi-a spus că nu. Plata a fost trimisă către o adresă greșită” a scris utilizatorul.

”Am verificat toate ferestrele browserului, mesajele private, istoricul de chat. Nu știu nimic despre adresa asta care a furat cei 13 bitcoini.”

Alți utilizatori au observant imediat că adresa a fost, cel mai probabil, schimbată de un malware. Mai exact, un program care modifică clipboardul și care circulă pe Internet de mai mulți ani.

Fondurile nu aveau backup pe hardware. Este foarte greu pentru un utilizator începător să se apere de astfel de atacuri.

Alt utilizator Reddit vorbește despre portofelele hardware, care afișează în mod sigur portofelul de destinație înainte de confirmare.

Tranzacția de 13 BTC către presupușii operatori de malware a fost între timp confirmată, în ciuda petițiilor către pool-urile de minare mari.

Sursa