În luna aprilie a acestui an, echipa de dezvoltatori a Bitcoin Cash, Bitcoin ABC, a fost informată cu privire la existența unui bug denumit SIGHASH_BUG. Acesta avea potențialul de a provoca o fractură în rețeaua BCH.

Bug-ul a fost remediat printr-un patch implementat la începutul lunii mai.

În acest weekend, Corey Fields dezvoltator al Bitcoin Core și angajat al MIT Media Lab Digital Currency Initiative, a recunoscut că el a fost cel care a semnalat problema.

Într-o postare pe Medium, Fields făcea unele declarații. El a susținut că principala problemă cu care se va confrunta Bitcoin pe viitor este legată de software.

”Sunt întrebat adesea la conferințe și ateliere ce consider că este cea mai mare provocare a Bitcoinului în viitor. Răspunsul meu este întotdeauna același: evitarea problemelor software catastrofale”.

Pentru a-și justifica poziția, Fields a descris dificultățile cu care s-a confruntat până a reușit să semnaleze vulnerabilitate BCH echipei Bitcoin ABC.

Una dintre probleme este faptul că Bitcoin ABC nu avea o politică de raportare a problemelor. A fost foarte dificilă identificarea unor chei publice de criptare pentru a putea transmite un mesaj echipei de dezvoltatori. Iar asta fără a alerta întreaga comunitate.

Semnalarea unei astfel de probleme poate provoca riscuri pentru cel care o semnalează, pentru că dacă un actor malițios are ocazia să exploateze vulnerabilitatea, vina poate fi aruncată în spatele celui care a identificat-o.

“Pentru că mi-am folosit numele pentru dezvăluire, ar exista dovada că am avut cunoștințele și mijloacele de a ataca rețeaua. N-aș avea cum să demonstrez că nu am fost atacatorul. Apoi, considerați câte miliarde de dolari puteau fi pierdute ca urmare a acestui mod de exploatare. Oameni au fost uciși pentru mult mai puțin “

a mai scris Fields.

În momentul în care Bitcoin ABC

a anunțat că vulnerabilitatea a fost rezolvată, s-a declarat si că o recompensă ar fi fost acordată celui care a semnalat-o. În mesajul său de pe blog, Fields nu a dezvăluit dacă a pretins recompensa.