Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut loc un atac de 51% asupra rețelei ETC. Atacatorul a utilizat metode complexe care au generat în final un profit de peste 5 milioane de dolari.

Atac de 51% asupra rețelei ETC

Analistul Aleksey Studnev  a concluzionat că atacatorul a cheltuit aproximativ 17,5 BTC (aproximativ 192 000$) și a obținut în total 807.260 ETC. Hackerul a închiriat putere de hash de la mining pool-ul Nicehash pentru a obține control asupra rețelei Ethereum Classic. El a minat 4.280 de blocuri în patru zile și a creat apoi tranzacții private care au trimis ETC la portofele aflate sub controlul său. Incidentul a înregistrat 11 tranzacții rău intenționate provenind de la o singură adresă introdusă în blockchain în timpul atacului, permițând cheltuirea dublă a peste 807.000 de ETC.

In ce conditii poti sa executi un atac de 51% la reteaua Bitcoin?

Bitquery este de părere că portofelul utilizat de atacator a fost găzduit de exchange-ul OKEx sau una dintre companiile afiliate.

Nu este prima data cand reteaua Ethereum Classic este atacata. Anul trecut contul oficial al Ethereum Classic a avertizat pe twitter cu privire la posibilitatea unui atac 51% asupra rețelei. Ei au solicitat exchange-urilor și minerilor ETC să solicite până la 400 de confirmări pentru retrageri și depuneri.