Compania BitMEX este acuzata într-un nou proces intentat sâmbătă la Curtea Districtului Calfornia. Acuzatorul este firma BMA LLC, care a acuzat BitMEX și operatorii săi că facilitează „o multitudine de activități ilegale”. Acestea includ tranzacții frauduloase, fraude prin transferuri bancare, spălare de bani, strângeri de fonduri ilegale, manipulare a pieței și altele.

Cum sa tranzactionezi Ethereum folosind un exchange descentralizat?

În documentele înaintate în proces se susține că BitMEX a oferit ilegal serviciile sale de tranzacționare cu risc ridicat cetățenilor din SUA. În 2019, exchange-ul a raportat că aproape 15% din volumul său de tranzacționare provine din SUA. Acestea reprezintă aproximativ 138 miliarde de dolari de tranzacții pe care BitMEX le-a desfășurat fără a obține o licență de transmitere a banilor în SUA.

Platforma a pierdut jumătate din cota sa de piață în ultimele șase luni, după ce o „problemă tehnică” a contribuit la prăbușirea prețului Bitcoin cu peste 50% în câteva ore. De asemenea, BitMEX este imlicat în mai multe procese, mai ales în SUA, intentate de utilizatori și investitori.

CryptoZZ