Bitcoin este un subiect ce devine din ce în ce mai abordat în lumea oamenilor bogați. Unii sunt încântați de oportunitățile pe care le oferă, alții au ajuns să îl dețină din întâmplare. Revista Decrypt a realizat o listă despre miliardari care dețin Bitcoin.

Metode de a castiga criptomonede – Cum poti sa faci bani cu BTC?

Există în principal două categorii – cei ce îl consideră un ”experiment”, precum Elon Musk și Mark Cuban, în timp ce alții au convertit un procent important din averea lor în criptomonede.

Miliardari care detin Bitcoin de amuzament

Elon Musk – avere estimată de 40 miliarde de dolari, deține 0.25 BTC

Fondatorul Tesla, SpaceX, Neuralink și al The Boring Company a comentat frecvent că Bitcoin este o idee ”genială”. Cu toate că moneda lui preferată este DogeCoin, Elon Musk a declarat că Bitcoin este un mijloc de schimb mai bun decât banii de hârtie. Într-o discuție recentă cu JK Rowling pe Twitter, el a susținut că emisia recentă de monedă declansată de băncile centrale face ca banii internetului – Bitcoin – să pară mult mai solizi.

Cu toate acestea, el deține doar 0.25 BTC, primiți cadou de la un prieten nenominalizat.

Mark Cuban – avere estimată de 4.3 miliarde de dolari, deține BTC în valoare de 130$

Proprietarul echipei Dallas Mavericks, investitor și cripto-sceptic, Mark Cuban deține Bitcoin în ciuda opiniei sale despre criptomonedă. El a ajuns să dețină Bitcoin în valoare de 130$ după ce a introdus opțiunea de plată cu Bitcoin pentru produsele promoționale și bilete la meciurile Dallas Mavericks.

Cuban este de părere că utilizarea criptomonedelor este încă prea complicată, dar nu are nimic împotriva oamenilor care le folosesc pentru cumpărături.

Miliardari care detin Bitcoin pentru profit

Există însă și o categorie de miliardari care au inclus Bitcoin în portofoliile lor de investiții. Un exemplu în acest sens este Paul Tudor Jones.

Cu o avere de 5.1 miliarde, Jones a declarat că în prezent are 2% din banii săi în Bitcoin. El susține că este neutru în ce privește conceptul de criptomonede și a justificat achiziția prin faptul că Bitcoin are potențialul de a genera profituri semnificative.

„Nu sunt un susținător al valutelor fiat și nici un cripto-entuziast. Până la urmă, cea mai bună strategie de maximizare a profitului este să deții cel mai profitabil activ … Dacă sunt forțat să fac o previziune, pariul meu va fi pe Bitcoin”,

a declarat Jones acționarilor.

De unde cumpar Bitcoin in Romania?

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, are o avere estimată de 4.7 miliarde de dolari. El a devenit un fan al Bitcoin din 2018, dar a refuzat să declare cât deține – mulțumindu-se să afirme că are ”destul”. De asemenea, a introdus opțiunea de achiziționare de BTC în aplicația Cash App dezvoltată de compania sa Square.

Tim Draper, co-fondatorul companiei de investiții Draper Goren Holm, are o avere de 1 miliard de dolari, din care 290 de milioane sunt în Bitcoin. El a achiziționat 30.000 de BTC într-o licitație de bunuri confiscate în 2014, când valorau aproximativ 18 milioane de dolari. De atunci, Draper a devenit un cripto-entuziast și a continuat să achiziționeze Bitcoin.

„Mă aștept să vedem creșterea prețurilor în șase luni și până în 2022/2023 vom începe să folosim Bitcoin la fel ca pe dolari, iar utilizarea se va răspândi”,

a declarat Draper recent.

Fondatorul Social Capital, Chamath Palihapitiya, este un alt milirdar ce a investit devreme în Bitcoin. Aparent, în 2013, el a achiziționat aproximativ 5% din BTC în circulație la acea vreme cu doar 80$ per monedă. Deși nu este un fan al volatilității criptomonedei, Palihapitiya este de părere că o prăbușire a dolarului va face ca Bitcoin să devină principala metodă de schimb.

Industria cripto are miliardarii proprii, a căror avere a fost construită pe Bitcoin și cripto. Printre aceștia se numără CEO-ul Coinbase Brian Armstrong, Changpeng “CZ” Zhao, CEO-ul Binance și gemenii Winklevoss, fondatorii exchange-ului Gemini.

Așadar, Bitcoin este un activ versatil, care atrage o varietate de oameni prin potențialul său, indiferent că este vorba despre investiții serioase sau doar o diversiune de la piața financiară tradițională.

CryptoZZ