Grupul de hackeri Maze a infectat infrastructura firmei Hammersmith Medicines Research din Marea Britanie cu ransomware. Firma de securitate cibernetica Emsisoft a declarat că, în urma atacului, baza de date cu privire la cercetările de coronavirus realizate de firmă a fost publicată online. Acestea includeau date sensibile despre voluntarii testelor medicale, cum ar fi documente de identitate precum pașapoarte, documente medicale și detalii ale testelor.

Se poate fura Bitcoin? In ce conditii poti sa executi un atac de 51% la reteaua Bitcoin?

ComputerWeekly raportează că Hammersmith Medicines Research a reușit să facă sistemele funcționale până la sfârșitul zilei. Firma avea un sistem de back-up bine pus la punct, astfel că activitatea sa nu a fost afectată semnificativ.

În prezent, datele publicate anterior pe site-ul hackerilor nu mai sunt disponibile, dar există posibilitatea să fi fost descărcate deja.

La începutul lunii februarie, Grupul de hackeri Maze a compromis, de asemenea, cinci firme de avocatură din Statele Unite. Hackerii au cerut recompense de câte 100 Bitcoin în schimbul restaurării datelor și ștergerea copiei lor.

CryptoZZ