În cursul zilei de dumincă, platforma de împrumuturi cripto descentralizate Lendf.Me a fost compromisă. Hackerul a reușit să fure criptomonede în valoare de 25 milioane de dolari, într-un atac de dificultate ridicată. Acesta este primul atac care a vizat ecosistemul DeFi și, pentru prima dată în istoria cripto, atacatorul a decis să returneze criptomonedele furate.

Securitatea in spatiul crypto – Cum ne protejam criptomonedele!

Conform celui mai recent raport, atacatorul a început să returneze fondurile în cursul zilei de luni, iar în prezent criptomonedele au fost returnate în portofelul originar.

Nu este clar ce anume a determinat hackerul să se răzgândească cu privire la furt. Comentatorii speculează că este posibil ca atacatorul ar fi lăsat urme care ar fi putut duce la identificarea lui.

Această opinie a fost exprimată de șeful de cercetare al grupului Spartan, Jason Choi și de CEO-ul Three Arrows Capital, Su Zhu. Aceștia suspectează că atacatorul se teme că VPN-ul folosit ar putea duce la arestarea lui. Cu toate acestea, este clar că suspectul știa că a lăsat indicii care ar fi facilitat urmărirea lui.

CryptoZZ