Companiile Tether și iFinex au solicitat respingerea procesului în care sunt acuzați de manipularea pieței cripto. Un grup de investitori au susținut că cele două firme au emis peste 3 miliarde de tokenuri USDT pe care i-au folosit pentru a umfla prețurile criptomonedelor la sfârșitul lui 2017.

Procesul impotriva Tether și iFinex a inceput in 2019

Procesul a fost intentat în octombrie 2019, iar USDT și iFinex sunt acuzați de manipularea prețurilor, înșelăciune și practici anti-concurențiale.

Avocații acuzaților au declarat că reclamanții nu au demonstrat că respectivele criptomonede stabile au intrat pe piață. Ei au susținut că nu se poate dovedi că prețurile cripto din perioada respectivă au fost umflate artificial. În plus, o creștere a prețurilor nu ar ajuta în niciun fel USDT și iFinex să obțină o poziție dominantă pe piață, deci acuzațiile cu privire la practicile anti-concurențiale ar trebui de asemenea respinse.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Investitorii nu pot așadar demonstra că au suferit pierderi din cauza acțiunilor de emitere a criptomonedelor stabile. Din acest motiv, avocații Tether și iFinex au solicitat respingerea acuzațiilor.