După ce joi a scăzut de la 11.500$ la 10.200$, weekendul acesta Bitcoin a înregistrat o nouă scădere. Bitcoin scade sub 10.000$ în cursul zilei de sâmbătă, iar de atunci a ajuns din nou în jurul valorii de 10.250$. Practic, în ultima luna, Bitcoin a fluctuat cu aproximativ 18%, în intervalul 12.050$ la 9.950$.

Mai mulți analiști au avertizat că, începând cu mijlocul lunii august, oferta de Bitcoin de pe piață depășea cu mult cererea. Ca atare, în ciuda eforturilor taurilor de a menține pretul Bitcoin peste nivelul de sprijin de 11.300$, prețul a început să scadă săptămâna trecută.

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

Deși unii analiștii economici au devenit optimiști cu privire la viitorul economic pentru ca dolarul american a început din nou să crească, alții se gândesc la criza din 2008. Și atunci guvernele au intervenit sustinand “ca totul este ok”. Ulterior toate piețele s-au prabusit. Acest aspect este evidentiat în filmul “Brokerii apocalipsei” pe care îl găsiți pe Netflix.

În plus, guvernul american nu este încă decis cu privire la un nou val de stimulente financiare. Multe dintre ajutoarele guvernamentale anterioare au fost folosite pentru investiții în criptomonede, iar o eliminare a acestora ar reduce sumele ce intră pe piața cripto.

În baza acestor aspecte, analiștii susțin că, dacă Bitcoin nu reușește să depășească 10.500$ în următoarele zile, sunt șanse ca prețul său să scadă din nou sub 10.000$.

Bitcoin scade sub 10.000$! Robert Kiyosaki ramane optimist 

Robert Kiyosaki, autorul cărții „Tată bogat, tată sărac” este însă optimist în legătură cu prețul Bitcoin:

„Aurul a crescut cu 35% în 2020. S&P cu doar 3%. Argintul a crescut cu 30%, deoarece este disponibil în cantitate limitată și are un preț mai accesibil pentru cei cu buget scăzut. Singurul activ de siguranță care ”doarme” este Bitcoin. Suspectez însă că va deveni cel mai rapid cal din această cursă”.

Celalalte criptomonede par să o ducă ceva mai bine decât Bitcoin. După ce au suferit scăderi în masă săptămâna trecută, multe altcoins par să se recupereze azi. Chainlink (LINK), de exemplu, a înregistrat o creștere de aproape 16% azi. Polkadot (DOT) și Binance Coin (BNB) înregistrează de asemenea creștere de 10 respectiv 13% conform CoinMarketCap.