Mulțumim cititorilor GoanaDupăBitcoin ! Platforma noastră de știri crypto a trecut în luna iunie de 1000 de vizitatori unici în fiecare zi ! Recordul l-am bătut odată cu prețul bitcoin, în 24 mai, când site-ul a ajuns la 1801 vizite iar prețul la 2446$.

Este o nouă bornă importantă pentru echipa noastră din foarte multe motive. Este în primul rând un succes care ne motivează să fim mai buni. Suntem de o lună pe o scenă mai mare și vrem să oferim calitate.

Cifrele însă ne-au ajutat să înțelegem mai bine comunitatea.

Întotdeauna, cea mai dificilă întrebare a fost câți utilizatori de bitcoin se află în România. Iată că singurul site dedicat în exclusivitate monedelor digitale a ajuns la 35 000 de vizite lunare și cel puțin 6000 de vizitatori fideli. Pentru prima oară avem câteva date orientative despre numărul celor interesați cel puțin de criptomonedă. Este încă greu de spus câți utilizatori de bitcoin există la noi în țară, dar este clar un lucru. Comunitatea bitcoin românească este mai mare decât am anticipat la lansarea site-ului.

În plus, am observat și noi un lucru deloc surprinzător. De fiecare dată când prețul bitcoin crește, primim un nou val de utilizatori noi, veniți din Google. Interesant este însă că atunci când prețul scade, numărul vizitelor rămâne aproape la fel, semn că cei care au aflat despre bitcoin rămân cel mai probabil să îl studieze în continuare și atunci când prețul face o corecție.

În cei doi ani de activitate, suntem mândri de câteva realizări pe care vrem să le împărtășim cu voi:

La un an după lansarea GoanaDupăBitcoin, LocalBitcoins raporta că România se află (în mod surprinzător și pentru prima oară) în top 3 țări în care se fac tranzacții bitcoin. În 2015, articolele pentru începători în care vorbeam despre LocalBitcoins aveau câteva sute de accesări.

În continuare articolele noastre despre scam-uri și țepe dețin topul numărului de vizite. Mulți dintre utilizatorii noștri află de la noi, pentru prima oară, că nu toți cei care pretind că au lansat o monedă ”asemănătoare cu bitcoinul” sunt de încredere. Am primit mesaje de la utilizatori care investiseră în OneCoin sau FissionCoin și care au pierdut zeci de mii de euro în cea mai păguboasă pretinsă criptomonedă. Ne bucurăm să vă spunem că astăzi, articolele în care îi dăm de gol pe cei de la OneCoin, au avut 83 de vizite, iar ziua nu s-a încheiat.

Vom continua să facem scam bust-uri. Ne dorim ca cititorii GoanaDupăBitcoin să învețe să facă cele mai bune investiții.

Anul trecut am pornit seria de webinarii GoanaDupăBitcoin, dedicată începătorilor, iar anul acesta am trecut la un alt nivel – am organizat deja două evenimente marca GDB, la Iași și la Brașov. Urmează și alte întâlniri care îi vor aduce pe utilizatoi și pe antreprenori împreună. La evenimentele noastre s-au făcut legături și sesiuni de networking și informare.

De mai bine de un an am reușit să colaborăm cu presa mainstream, să le răspundem la întrebări și să îi îndreptăm către specialiști din domeniu, antreprenori și utilizatori. Până acum am avut expunere acolo unde contează, în presa mainstream, unde ne găsesc cei mai noi utilizatori, care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Vă mulțumim !

Toate aceste realizări nu sunt ale noastre, sunt ale monedei bitcoin. Cineva spunea că un produs bun se vinde singur. Bitcoinul este unul dintre acele produse. Se vinde singur, pe toate planurile. Moneda crește, iar cei care au inspirația să investească și cei care și-au deschis afaceri bazate pe această monedă cresc odată cu el. Noi am crescut în cei doi ani, la fel și partenerii noștri.

Echipa GoanaDupăBitcoin are mesaje pentru voi:

”GoanaDupăBitcoin a pornit cu un entuziasm nebun. Acum doi ani și jumătate când am postat primele articole ne bucuram de realizările mici, de câte 100 de vizite pe zi, la fel de mult cum ne bucurăm acum de 1000. La vremea aia urmăream statisticile ca pe meciuri și făceam pariuri pe ziua următoare. Adevărul este că mă bucur de voi, și când ne vedem pe site și când ne întâlnim în lumea ne-virtuală. Mă bucur că m-am implicat în comunitate și mă bucur că am avut ocazia să cunosc oameni interesanți. Motto-ul meu rămâne în continuare Creștem împreună. ” – Ike, fondator GoanaDupăBitcoin

”GoanaDupăBitcoin este un proiect de suflet, și pentru mine și pentru Ike. Scriu despre niște lucruri fenomenale – despre schimbarea lumii, despre cea mai tare tehnologie, câteodată despre niște utopii fantastice. Ador subiectul bitcoin. Înveți despre bitcoin și parcă ți se dezvoltă un nou simț. Faptul că am trecut de 1000 de vizite pe zi înseamnă că suntem mulți și puternici. Vă îmbrățișez pe toți, ne vedem la meetup ! Mulțumesc Ike că mi-ai făcut cunoștință cu bitcoinul și cu câțiva oameni foarte interesați din comunitate.” – Mădălina, redactor GoanaDupăBitcoin