Hotelul Sheraton va găzdui în perioada 21-22 februarie evenimentul d10e dedicat descentralizării.

Evenimentul are o selecție interesantă de speakeri. Cel mai recent, și-a anunțat prezența ministrul economiei Alexandru Petrescu. Este pentru prima dată când un oficial român este prezent la un astfel de eveniment și o ocazie foarte bună de a comunica în premieră cu autoritățile de la noi din țară despre bitcoin. Mai mulți antreprenori care au afaceri bazate pe bitcoin și-au anunțat prezența imediat după ce d10e a confirmat prezența ministrului Petrescu.

”Este cea mai bună ocazie de networking a anului și mulți dintre noi o așteaptă cu nerăbdare” a spus Ike Onița, fondator GoanaDupăBitcoin. ”Cel mai mare merit al evenimentelor de acest tip este că aduc împreună în aceeași sală bitcoineri de succes. În locuri ca acesta se face schimb de idei, aici se pun bazele unor proiecte noi. Prezența ministrului economiei este un plus. Nu știu să fi existat altă ocazie la noi în țară să discutăm despre bitcoin cu un oficial român, într-un mediu relaxat, în care acesta să înțeleagă că peste tot în lume blockchainul este lăsat să crească și să se dezvolte ”

Până astăzi guvernanții de la noi din țară nu au discutat despre bitcoin, blockchain sau tehnologii descentralizate și disruptive. Singurele inițiative sunt cele venite din partea Uniunii Europene, adică ridicarea TVA-ului pentru schimburile bitcoin și legislația laxă aplicată peste tot în Europa. Prezența ministrului economiei ca vorbitor la eveniment arată însă o deschidere la dialog și, mai mult, faptul că politicienii români sunt la curent cu opțiunile oferite de blockchain în administrarea finanțelor.

Evenimentul include deschiderea oficială, seminarii din partea a 30 de speakeri de succes din domeniu (Brock Pierce de la Fundația Bitcoin, Antonio Eram, director Netopia, Martin Kopplemann și Ștefan Stroe de la Gnosis, David Orban și alte nume interesante), dar și excursii la castelele Bran și Peleș pentru participanții VIP, după eveniment.

Biletele la eveniment costă între 50 și 320 de euro pentru cei care hotărăsc să le achiziționeze din timp (astăzi, 13 februarie este ultima zi de ofertă early-bird). Antreprenorii se pot înscrie și ca vorbitori la eveniment contra sumei de 1000 de euro.  În plus, doritori pot introduce codul GOANADUPABITCOIN10 pentru o reducere de 10%