Mihnea Ioniță împreună cu Popa Nicolae Adrian au dezvoltat o nouă aplicație web, menită să ofere un alt scop monedelor digitale. Timpul de dezvoltare a fost de 8 luni, site-ul fiind pus în funcțiune la mijlocul lunii Iulie 2019. În momentul de față acesta este un proiect unic în România, cu un singur competitor pe plan internațional – OpenBazaar. În comparație cu acesta, Deal Your Crypto oferă aceleași funcționalități pentru o aplicație web, care nu necesită descărcare, cu altele extra: posibilitate de promovare, analytics etc.

Sistemul de tranzacționare utilizat este sub formă de depozite și retrageri.

“Deoarece tranzacțiile cu criptomonede sunt ireversibile, am optat să folosim acest tip de sistem, care ne permite să facem transferul între fondurile utilizatorilor mult mai simplu și mai sigur. Depozitele acceptate în momentul de față sunt în Bitcoin pentru depozite directe și prin CoinSwitch pentru orice altă criptomonedă care va fi convertită la cel mai bun exchange rate în Bitcoin. Pe viitor ne propunem să oferim depozite directe pentru toate monedele digitale listate pe exchange-uri, dar mai este mult de muncă pentru o opțiune de genul acesta”,

explică Mihnea Ioniță.

Deal Your Crypto – Cum functioneaza?

Dacă un utilizator dorește să cumpere unul sau mai multe produse, procesul este foarte simplu:

  • Adaugă produsele dorite în coșul de cumpărături;
  • Creează un cont nou sau se autentifică pe unul existent;
  • Face depunere in functie de cât dorește să cheltuiască;
  • Continuă procesul de check-out.

Vânzătorii primesc notificare și trimit produsele sau serviciile achiziționate.

Pentru cine dorește să listeze un produs sau serviciu pe platformă, procesul este și mai simplu. Înregistrează un cont nou, accesează pagina de “Ofertă nouă” din meniu, completează câmpurile cu toate informațiile necesare și listează produsul sau serviciul oferit pe marketplace.

Listarea produselor sau serviciilor este gratuită. De asemenea, nu există limită de produse pe care un utilizator le poate încărca, iar comisionul perceput pe tranzacție este zero. Ce se poate cumpăra, în schimb, este promovarea ofertelor listate, prin achiziționarea unor tokeni, cât și subscripție pe site, care oferă mai multe beneficii, precum analytics, tokenuri de promovare gratuite etc.

Cum a început aventura

“Mă uitam într-o zi pe OLX, căutam niște jocuri. Atunci am observat că existau anunțuri care menționau că acceptă Bitcoin sau alte monede digitale, ca Litecoin sau Ethereum. Nu știam, la acel moment, ce sunt criptomonedele, așa că m-am apucat să caut pe internet mai multe despre ele. Am fost impresionat de ce am descoperit și totul s-a transformat într-o pasiune. După ceva vreme, am constatat că nu există o platformă on-line dedicată exclusiv cumpărăturilor cu criptomonede. Am realizat ca este o oportunitate si am creat marketplace-ul Deal Your Crypto”,

povestește Mihnea Ioniță.

I-a împărtășit idea colegului său de facultate, Adrian Popa. S-au pus pe treabă. Au început să schițeze site-ul și să identifice cum ar putea fi realizată partea tehnică.

”Mai tot timpul liber ni-l petreceam lucrând la platformă. Numai că și eu, și Mihnea, eram și angajați, și mergeam și la facultate. După o lună, am realizat că, dacă vrem să facem ceva serios, cele două-trei ore alocate zilnic acestui proiect sunt insuficiente”,

povestește și Adrian Popa.

Ii felicitam pentru initiativa si le uram mult succes in continuare. Va invitam sa testati platforma Deal Your Crypto si sa ne spuneti parerea voastra.