Faimosul caricaturist român Ștefan Popa Popas este o nouă vedetă ce se alătură ecosistemului cripto. El generează caricaturi sub formă de NFT-uri pentru Buymeme.cash.

În baza unui parteneriat între HoldtoWin și MEMECA$H, caricaturile lui Popas vor deveni accesibile publicului larg și pasionaților de criptomonede.

Reprezentanții HoldtoWin au anunțat:

”În parteneriatul nostru, compania Buymeme.cash va oferi NFT-uri exclusive și unice, concepute pentru proiectul nostru, care vor fi oferite ca premii pentru jucătorii noștri. NFT-urile lor sunt proiectate de Stefan Popa Popas deținătorul recordului Guiness World ca cel mai rapid caricaturist din lume!”.

O artă veche, promovată prin noile tehnologii

Ștefan Popa Popas este cunoscut în întreaga lume pentru caricaturile sale extrem de reușite. În 1995, el a realizat 131 de desene într-o oră, obținînd astfel un record mondial. Cu ocazia implicării sale în ecosistemul cripto, Popas a realizat o serie de caricaturi ale celor mai cunoscute personalități din domeniu. Printre acestea se numără Vitalik Buterin, Roger Ver, Changpeng Zhao și alții. Sub formă de NFT-uri, aceste piese de artă vor fi oferite și ca premii pentru participanții la loteria HoldtoWin.

Stai conectat in lumea digitala!

Artistul a explicat pe pagina sa de Facebook motivele care l-au determinat să adopte această metodă modernă de a publica caricaturile sale:

”În epoca vitezei în care trăim, evoluăm odată cu tehnologia. Este important să nu pierdem viziunea artei asupra lumii, ea izvorând din ochii limpezi și condeiul îndeosebi de ascuțit al artiștilor caricaturiști. Suntem bucuroși să fim punte de legătură între generația spadasinilor în arta caricaturii de presă și generația digitală Criptomoneda și Blockchain. Aprecierea din partea comunității MemeCa$h pe Twitter ne onorează, vom continua astfel promovarea campionilor comunității Blockchain MemeCa$h prin caricaturile noastre, ca punte de legătură între cripto și condei.”

O glumă ce a devenit un fenomen cripto

Proiectul Meme a apărut inițial ca o glumă – un link către un grup Telegram, postat pe Twitter. Cei care au dat clic și au completat un formular Google au primit 355,55 MEME.

„Așteptările erau foarte scăzute. Nimeni nu și-a închipuit că acest grup se va transforma într-un proiect real până când comunitatea a început să propună idei și am fost listați pe CoinGecko cu volum real”,

a comentat un participant.

Ulterior, au apărut numeroase proiecte similare, dintre care MemeCa$h are cel mai mare potențial. Reputația lui Popas ca și caricaturist faimos va reprezenta un avantaj major pentru proiect. Deoarece există doar 28.000 de tokenuri în circulație, valoarea acestora are potențialul de a fluctua masiv.

Deși nu are o echipă de dezvoltatori oficială, membrii comunității MemeCa$h farmează tokenuri pentru a achiziționa NFT-uri sub forma unor caricaturi de personalități faimoase. Odată cu adăugarea lui Popas, valoarea artistică ale acestor piese de artă va crește exponențial. Ințial, NFT-urile au fost disponibile pe piața OpenSea, dar în baza parteneriatului dintre HoldToWin și Buymeme.cash, vor deveni disponibile și ca premiu de loterie.

Proiectul Buymeme.cash este o dovadă a puterii deținute de comunitatea cripto. Ceea ce a început ca o glumă a demonstrat că, dacă există suficientă pasiune, orice proiect poate deveni interesant. Colaborarea cu Popas și loteria HoldToWin va contribui la extinderea fenomenului de artă digitală bazată pe blockchain și cripto la nivel mondial.