Cu o săptămână în urmă, prețul Bitcoin a atins valoarea maximă de 19.920$, dar de atunci a intrat într-o fază de acumulare. Cea mai populară criptomonedă se luptă să depășească nivelul de 20.000 de dolari, dar analiștii spun că pragul de rezistență este la 19.500$.

TradingView – Aliatul tau in trading!

În aceeași perioadă, Ethereum se confruntă cu un prag similar la 600$, pe care a reușit să-l depășească pentru intervale scurte. Săptămâna trecută. ETH a atins valoarea maximă de 635$ și de atunci s-a consolidat în intervalul 580-610$. Din punct de vedere tehnic, pragurile de rezistență sunt 600 și 602$.

Bitcoin are nevoie de efort din partea taurilor

Luna aceasta, Bitcoin a reușit să se apropie de maximul istoric de 20.000$, dar există presiune de vânzare masivă la acest nivel. Ca atare, criptomoneda trece în prezent printr-o perioadă de acumulare sub pragul de 19.500$.

Analiștii spun că pragul de rezistență la 19.500$ este unul puternic, deoarece traderii și-au învățat lecția în 2017. În perioada bulei, prețul Bitcoin a crescut de patru ori în două luni, pentru a se prăbuși cu 70% în următoarele două luni, cea mai mare corecție istorică la acel moment.

În prezent, fundamentele pieței arată că mulți deținători de BTC sunt pregătiți să vândă. Datele companiei de analiză CryptoQuant indică că deținătorii majori de Bitcoin nu și-au retras criptomonedele de pe exchange-uri.

Stai conectat in lumea digitala!

Există însă o diferență majoră față de 2017 – de data aceasta, investitorii instituționali sunt cei care cumpără BTC. De exemplu, MicroStrategy a anunțat că a cumpărat peste 2500 BTC săptămâna aceasta, astfel încât deține în prezent aproape 41.000 bitcoin. În mod similar, Grayscale cumpără masiv Bitcoin deoarece cererea pentru acțiunile GBTC este în creștere.

Ca atare, pentru a depăși pragul pragul de 19.500$, este nevoie de un efort susținut din partea taurilor. În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 19.300$.

Ethereum este pregătit pentru un trend ascendent

Analiștii sunt de părere că Ethereum este pregătit pentru un trend ascendent, deoarece entuziasmul generat de ETH 2.0 îi alimentează creșterea. În prezent, traderii încearcă să depășească și să mențină o valoare peste pragul de 600$. Această valoare a fost depășită pentru scurt timp de câteva ori săptămâna aceasta. Este nevoie de o perioadă mai lungă de consolidare însă pentru a construi pe acest nivel.

Ca semnale pozitive, numărul de adrese care dețin cel puțin o monedă ETH a atins maximul istoric.

Directorul executiv al exchange-ului CEX.IO, Konstantin Anissimov, a declarat:

„Având în vedere că ETH nu se situează nici măcar la jumătatea nivelului maxim istoric în prezent, este rezonabil să ne așteptăm ca liderul contractelor inteligente să își continue mișcarea ascendentă. Cu toate acestea, este necesară prudență când vine vorba despre investițiile în Ethereum, deoarece nu s-a bucurat de cererea instituțională care a ajutat Bitcoin în 2020.”