Tehnologia blockchain are aplicabilitate în multe domenii, iar în unele cazuri este necesara. Auto, comert, agricultura, sanatate sunt doar cateva dintre industriile care isi manifesta interes major pentru aceasa noua tehnologie.

Blockchain-ul este un nou tip de software de infrastructura. Din punctul de vedere al dezvoltatorilor pe blockchain se pot crea tranzactii imutabile. Odata ce aceste tranzactii sunt imprintate in Blockchain, este garantat ca acestea nu pot fi sterse, modificate sau falsificate fara a lasa o urma pentru aceste actiuni. Prin “tranzactii” definim tot ceea ce se intampla pe Blockchain.Din punctul de vedere al bazei de date distribuite care se afla in spatele unui astfel de protocol, acesta poate fi privit si ca un registru contabil (contabil comun -open ledger) in care sunt inregistrate toate conturile existente si sumele de criptomonede din fiecare cont, toate tranzactiile si istoricul complet al “monedelor” din fiecare adresa. Odata cu aceasta tehnologie au aparut dApps, adica aplicatiile descentralizate.

Indrumar bazat pe intalniri online Live

Din dorinta de a face cunoscuta tehnologia blockchain, cat si oportunitatile pe care le aduce, va propunem un nou indrumar bazat pe intalniri online Live structurat pe mai multe episoade.

Maine, 31 octombrie ora 19:30 debutam cu episodul pilot in care vom discuta despre aplicatiile descentralizate si utilitatea lor.

Intalnirea va avea loc pe platforma Zoom la initiativa Goana Dupa Bitcoin / Crypto Romania / Crypto Coffee. Canalul va fi deschis incepand cu ora 19:00 si poate fi accesat la urmatorul link.

Vom discuta pe parcursul a aproximativ 2 ore despre ce inseamna DApps, care sunt avantajele si dezavantajele acestui tip de aplicatii si vom exemplifica prin 2 proiecte 100% romanesti. Descrierea aplicatiilor va fi facuta de cei care le-au dezvoltat.

Pentru o familiarizare cu aplicatiile descentralizate si o mai buna intelegere a discutiilor va recomandam sa urmatiti un scurt film – Ce sunt dApps si cum functioneaza?

Discutia va fi una libera/moderata, in limba romana si va avea urmatorul program:

  1. Prolog
  2. Dapps – Ce sunt si cum functioneaza ?
  3. Exemplu 1 – SNP Network
  4. Exemplu 2 – Blockbits
  5. Q&A -discutii libere

Aceste materiale au scop educativ, nu tinem sa promovam produse sau proiecte. Participarea dvs la aceasta initiativa se face complet gratuit, fara nicio obligatie. Proiectele sau aplicatiile descrise vin sa intareasca si sa exemplifice scopul acestor indrumare (ca si cazuri reale de aplicatii).