Directorul companiei miniere ruse RMC, Dmitry Marichinev, vrea să extindă mineritul de Bitcoin în Rusia. El dorește să ajungă să controleze 20% din activitatea de minare cu ajutorul unui hub IT în Karelia.

Marichinev a preluat controlul asupra fabricii de aluminiu Nadvoitsky (NAZ), care a fost închisă anul trecut în aprilie. Fabrica aparține companiei Rusal, al cărei director a fost sancționat de autoritățile americane din cauza legăturilor cu Kremlinul.

CryptoZZ

Potrivit lui Marinichev, RMC este interesată să creeze un hub digital bazat în NAZ, care va vinde putere de calcul în străinătate.

”Acum instalația ce aparține Rusal nu este profitabilă, energia electrică furnizată nu este practic folosită. Oamenii care locuiesc în orașul cu o singură industrie din apropierea instalației nu au locuri de muncă. Ideea noastră este de a reproiecta instalația și de a vinde puterea sa de calcul ca serviciu, adică să oferim servicii IT.”,

a declarat Marinichev.

Dmitry Marichinev s-a asociat cu exchange-ul de criptomonede din Marea Britanie Cryptonex. El și-a declarat intenția de a ajunge să controleze 20% din activitatea minieră bitcoin din lume.

Un plan ambițios

Acesta este un plan foarte ambițios având în vedere situația actuală a industriei de minare.

Președintele Asociației Ruse pentru Cripto-economie și Blockchain (RACIB), Yuri Pripachkin, este de părere că Dmitry Marichinev are șanse reduse să îl realizeze.

„La Moscova, prețurile energiei electrice sunt destul de mari și doar din această cauză, amplasarea echipamentelor miniere într-un alt loc se poate dovedi a fi mai profitabilă”,

a explicat Pripachkin.

„Există deja o mulțime de jucători din lume care minează această criptomonedă. Pentru un mining pool din Rusia, este realist să ne concentrăm pe 5-7% din volumul total. Chiar și așa, indicatorul depinde foarte mult de accesul la prețurile corespunzătoare ale energiei electrice ”,

a spus el.

Pripachkin a subliniat însă că minarea de criptomonede este încă benefică pentru toți oamenii implicați în proces.
Un bloc de bitcoin este minat la fiecare zece minute, ceea ce înseamnă că se pot mina 4320 blocuri pe lună.

Recompensa curentă a blocului este de 12,5 BTC, iar la prețul curent al Bitcoin, venitul total din minarea de Bitcoin este de peste 500 de milioane dolari pe lună.