Una dintre principalele piedici când vine vorba despre adopția criptomonedelor este lipsa de educație a publicului larg. Este vorba despre o tehnologie nouă, care necesită cunoștințe destul de specializate.

Din păcate însă, presa mainstream pune accent mai mult pe latura spectaculoasă a industriei cripto – de la milionari ce au făcut bani din cripto până la scandalurile provocate de diferite scams.

În România, subiectul cripto este abordat destul de puțin astfel încât să fie înțeles de oamenii obișnuiți.

O inițiativă nou apărută este cea a lui Alexandru Lișman, prin intermediul Prosocial Labs. Scopul declarat al demersului este de a explica tehnologia blockchain și criptomonedele într-un context social. Accentul se pune pe beneficiile aduse societății și mediului antreprenorial și mai puțin pe aspectul senzațional al criptomonedelor.

Internetului i-au crescut bani

Primul pas făcut de Prosocial Labs este de a produce conținut relevant în spațiul blockchain. Pe site-ul proiectului este disponibil un ebook numit “Internetului i-au crescut bani – Introducere în Criptoeconomie “, care poate fi descarcat gratuit din pagina downloads. Acesta conține pe langă informații despre Bitcoin și Ethereum, informații legate de istoria banilor și a internetului.

Introducere în Criptoeconomie
Alte subiecte ce urmează să fie abordate sunt ecosistemul Steem, Oracolele Blockchain și Democrație Digitală Directă prin blockchain.

Prosocial Labs este un efort de antreprenoriat social, care urmărește să faciliteze comportamentul durabil. Scopul este de a crea platforme digitale care să fie sustenabile din punct de vedere moral, social, ecologic și economic și să utilizăm metadatele rezultate pentru a proiecta modele durabile de comportament care pot aduce schimbări pozitive în lume.

Detalii complete despre proiect se regăsesc pe site-ul oficial la fel si pe canalul de Youtube.