Mineritul este o parte important─â a ecosistemului bitcoin, pentru c─â este activitatea care asigur─â securitatea re╚Ťelei. Re╚Ťeaua bitcoin este una distributiv─â, ceea ce ├«nseamn─â c─â to╚Ťi participan╚Ťii la re╚Ťea contribuie la sus╚Ťinerea acesteia. Cu alte cuvinte, fiecare persoan─â care contribuie cu resurse devine o mic─â parte dintr-un super-calculator. ├Än felul acesta, orice atacator care ar vrea s─â submineze blockchain-ul ar trebui s─â vin─â cu resurse mai mari dec├ót totalul cu care contribuie comunitatea de mineri.

Nodurile sunt cele care ├«nregistreaz─â ├«ntreaga activitate din re╚Ťea, fiecare tranzac╚Ťie ├«n parte, ╚Öi o valideaz─â. Evident, oricine ar putea ├«ncerca s─â falsifice blockchainul, ├«ns─â nimeni nu poate s─â p─âc─âleasc─â toate nodurile din re╚Ťea, care func╚Ťioneaz─â ca ni╚Öte notari individuali ╚Öi valideaz─â acea opera╚Ťiune ca fiind adev─ârat─â sau fals─â.

Pentru a patra intalnire am pregatit tema – Mineritul de criptomonede. Ii avem ca si invitati pe Adrian Pop de la Blockchain Mining Host, ferma de la Toplita si Silviu Ursulescu de la StartHash, ferma de la Bacau. Impreuna cu ei vom atinge toate toate subiectele de mai jos:

  • Ce inseamna mineritul de criptomonede si cum functioneaza?
  • Ce este dificultatea si cum se calculeaza?
  • Ce este rata de hash si cum functioneaza?
  • Ce este injumatatirea recompensei si cum functioneaza?
  • Este profitabil sa minezi Bitcoin? Dar alta criptomoneda?
  • Alte curiozitati din industrie.

Seria Indrumarul pentru avansati continua Joi 21 Noiembrie de la ora 19:30 – Mineritul de criptomonede

Intalnirea va avea loc pe platforma Zoom la initiativa Goana Dupa Bitcoin / Crypto Romania / Crypto Coffee / Concorde Blockchain Security. Canalul va fi deschis incepand cu ora 19 si poate fi accesat la urmatorul link.

Aceste materiale au scop pur educativ. Nu tinem sa promovam produse sau proiecte. Participarea dvs la aceasta initiativa se face complet gratuit, fara nicio obligatie. Proiectele sau aplicatiile descrise vin sa intareasca si sa exemplifice scopul acestor indrumare (ca si cazuri reale de aplicatii ale subiectelor discutate).

CryptoZZ