Mineritul este o parte importantă a ecosistemului bitcoin, pentru că este activitatea care asigură securitatea rețelei. Rețeaua bitcoin este una distributivă, ceea ce înseamnă că toți participanții la rețea contribuie la susținerea acesteia. Cu alte cuvinte, fiecare persoană care contribuie cu resurse devine o mică parte dintr-un super-calculator. În felul acesta, orice atacator care ar vrea să submineze blockchain-ul ar trebui să vină cu resurse mai mari decât totalul cu care contribuie comunitatea de mineri.

Nodurile sunt cele care înregistrează întreaga activitate din rețea, fiecare tranzacție în parte, și o validează. Evident, oricine ar putea încerca să falsifice blockchainul, însă nimeni nu poate să păcălească toate nodurile din rețea, care funcționează ca niște notari individuali și validează acea operațiune ca fiind adevărată sau falsă.

Pentru a patra intalnire am pregatit tema – Mineritul de criptomonede. Ii avem ca si invitati pe Adrian Pop de la Blockchain Mining Host, ferma de la Toplita si Silviu Ursulescu de la StartHash, ferma de la Bacau. Impreuna cu ei vom atinge toate toate subiectele de mai jos:

  • Ce inseamna mineritul de criptomonede si cum functioneaza?
  • Ce este dificultatea si cum se calculeaza?
  • Ce este rata de hash si cum functioneaza?
  • Ce este injumatatirea recompensei si cum functioneaza?
  • Este profitabil sa minezi Bitcoin? Dar alta criptomoneda?
  • Alte curiozitati din industrie.

Seria Indrumarul pentru avansati continua Joi 21 Noiembrie de la ora 19:30 – Mineritul de criptomonede

Intalnirea va avea loc pe platforma Zoom la initiativa Goana Dupa Bitcoin / Crypto Romania / Crypto Coffee / Concorde Blockchain Security. Canalul va fi deschis incepand cu ora 19 si poate fi accesat la urmatorul .

Aceste materiale au scop pur educativ. Nu tinem sa promovam produse sau proiecte. Participarea dvs la aceasta initiativa se face complet gratuit, fara nicio obligatie. Proiectele sau aplicatiile descrise vin sa intareasca si sa exemplifice scopul acestor indrumare (ca si cazuri reale de aplicatii ale subiectelor discutate).

CryptoZZ