China avertizează asupra companiilor care susțin că utilizează blockchain
Un raport publicat de agenția de știri „Focus Report” susține că doar 10% dintre companiile chineze folosesc tehnologia blockchain. În prezent, există 32.000 de companii care susțin că folosesc tehnologia, dar aparent majoritatea fac afirmații false.
Raportul subliniază că, în mare parte, folosirea conceptului blockchain este o metodă de atrage clienți.
Datele colectate de de Centrul Național de Urgență pentru Internet din China (CNCERT) arată că există peste 755 de tokenuri pe piață care nu sunt susținute de inițiative reale. Centrul a identificat, de asemenea, 102 de tokenuri care sunt de fapt scheme Ponzi.
„Ar trebui să facem eforturi puternice pentru aplicațiile tehnologiei blockchain în finanțele comerciale, servicii publice și alte domenii, dar nu ar trebui să permitem fraudă sau strângerea de bani în numele blockchain”,
se arată în raport.
Marea Britanie: criptomonedele sunt proprietăți
Un raport publicat de UK Law Jurisdiction Panel clasifică activele digitale drept proprietăți. Declarația a fost publicată de The Times si susține:
”Cripto-activele, inclusiv, dar fără a se limita la, monedele digitale, pot fi tratate în principiu ca proprietate. Contractele inteligente sunt capabile să satisfacă cerințele contractelor din dreptul englez și, prin urmare, pot fi folosite în instanță.”
Panelul a fost creat pentru a clarifica statutul legal al activelor cripto în Marea Britanie și este format din experți juridici și judecători.
Judecătorul înaltei curți, Sir Geoffrey Vos, care conduce UK Law Jurisdiction Panel,a subliniat de asemenea”
„Este nevoie de o discuție cu privire la modul în care sunt reglementate. Trebuie să se facă o distincție clară între conceptul de cripto-active ca proprietate, pe de o parte și modul în care acestea sunt reglementate, pe de altă parte „.
Fratele lui George W. Bush, implicat în schema Ponzi OneCoin
Fratele fostului președinte american a fost asociat cu schema Ponzi OneCoin. Aparent, acesta ar fi primit 300.000 de dolari pentru a participa la o întâlnire cu fondatoarea escrocheriei, Ruja Ignatova.
- Pe acelasi subiect: Creatoarea OneCoin, sub protecție rusească
Informația a fost publicată într-un raport al FBI cu privire la participanții la OneCoin.
Avocatul lui Neil Bush a fost audiat în procesul intentat avocatului Mark Scott, acuzat că ar fi spălat bani în favoarea OneCoin.
Aparent, Ignatova a folosit această întâlnire, la care a participat și un afacerist chinez, pentru a oferi legitimitate schemei Ponzi.
Până în prezent, Ignatova nu a fost găsită, dar fratele său este în arest în Statele Unite și colaborează cu autoritățile.
Tehnologia de confidențialitate Mimblewimble a fost desființată
Tehnologia de confidențialitate Mimblewimble folosită de criptomonede precum Beam și Grin a fost compromisă. Cercetătorul Ivan Bogatyy a publicat un raport în care documentează rezultatele sale.
Raportul dezvăluie că el a reușit să deanonimizeze 96% din toate tranzacțiile rulând un singur nod cu un cost de aproximativ 60$. Bogatyy afirmă că defectul este fatal, distrugând efectivitatea Mimblewimble.
În atacul său, cercetătorul a reușit să releve adresele folosite în cadrul tranzacțiilor, deși nu a identificat și sumele transmise.
Dezvoltatorul Grin, David Burkett, a lăudat calitatea cercetării în raportul lui Bogatyy, dar a adăugat:
„nimic din toate acestea nu este o noutate. Sunt de fapt surprins că doar 96% din tranzacții au fost identificate. După cum am spus mereu, nu folosiți Grin dacă aveți nevoie de confidențialitate – încă nu există. ”