Iași, 13 aprilie 2020 – Asociația Trei Vieți și Gabi, The Blockchain Buddy lansează campania „Un Bitcoin în Fondul Donatorilor”, prima campanie de strângere a criptomonedelor în contextul coronavirus.

Inițiatorii demersului și-au propus provocarea de a strânge un Bitcoin sau echivalentul unuia în 9 criptomonezi: Bitcoin, Ethereum, Dash, Monero, Litecoin, Tether (USDT), Bitcoin SV și Zcash în prima crypto-campanie creată în România în contextul pandemiei SarS Cov 2.

Campania Un Bitcoin în Fondul Donatorilor

Contravaloarea unui Bitcoin este în prezent aproximativ 6.200 euro, iar această din această sumă se pot achiziționa: 450 de litri dezinfectant de mâini / 300 de combinezoane / 10.000 de măști chirurgicale / 35.000 de perechi de mănuși chirurgicale sau 3.000 de viziere.

Gabi Dumitriu, specialistul ieșean în tehnologia blockchain, a demarat alături de medicii ieșeni din Asociația Trei Vieți această campanie cu gândul de a deschide oportunitatea implicării și participării unei nișe active și generoase: pasionaților de tehnologie. Comunitatea IT este una numeroasă și dornică de implicare în demersurile societății civile, iar facilitarea acestei legături prin „Un Bitcoin în Fondul Donatorilor” reprezintă un prim astfel de proiect demarat.

Pentru a răspunde prompt nevoilor cadrelor medicale la momentul atingerii țelului campaniei, deoarece aceste necesități se schimbă zilnic în funcție de cursul pandemiei, a răspunsului fiecărei unități spitalicești, precum și a pacienților pe care îi deservesc, decizia materialelor care vor fi achiziționate va fi luată atunci când campania își va atinge scopul.

„Adaptabilitatea și rata de răspuns rapid la aceste nevoi sunt esențiale în contextul pandemiei”,

menționează medicul rezident Dan Popescu, președinte al Asociației Trei Vieți.

Tranzactii transparente!

Donațiile în criptomonede pot fi făcute aici. Pentru a asigura o transparență completă a campaniei, adresele și link-urile de verificare ale tranzacțiilor pot fi consultate în descrierea imaginilor. Pentru că tehnologia Blockchain e în esență despre transparență, trasabilitate și securitate, Gabi Dumitriu va folosi un smartcontract pe blockchain ce va cuprinde detaliile achiziției (facturi, chitanțe etc.) ale echipamentelor achiziționate. Aceste informații vor fi publice, oricine va putea verifica cum și pe ce anume s-au folosit banii strânși în cadrul campaniei.

„În egală măsură, va fi un exercițiu bun pentru administrație, un use-case pentru implementarea tehnologiei blockchain pe partea de supply chain”,

menționează Gabi Dumitriu, specialistul în această tehnologie.

CryptoZZ