Tehnologia Blockchain a devenit unul dintre cele mai populare cuvinte când vine vorba despre noile tehnologii. Spre deosebire de alte inovații, poate să aducă beneficii majore inclusiv afacerilor mici, fără a implica costuri semnificative. Așadar, la ce poate fi folosita tehnologia blockchain?

Contracte inteligente

Automatizarea contractelor aduce beneficii din două puncte de vedere. În primul rând, elimină necesitatea unui intermediar, precum un avocat. Contractele inteligente se derulează automat dacă anumite condiții sunt îndeplinite. Sunt eliminate astfel riscurile de fraudă, deoarece datele sunt verificate și confirmate. In al doilea rand un contract inteligent este imutabil adica nu poate fi modificat odata ce a fost scris.

Stocare distribuită în cloud

Soluțiile de stocare în cloud oferă prețuri scăzute și mai multă securitate cu ajutorul tehnologiei blockchain. Partea cea mai bună este că aceste soluții descentralizate sunt mai ieftine decât opțiunile cloud centralizate și sunt din ce în ce mai răspândite.

Transferuri de bani și plăți

Dintre toate aplicațiile blockchain, aceasta este probabil cea mai populară. Permite persoanelor fizice, precum și organizațiilor, să primească și să trimită plăți oriunde în lume în câteva secunde, cu taxe minime. Mai mult, nu există intermediari implicați în nicio tranzacție, ceea ce face ca procesul să fie descentralizat complet.

Tehnologia Blockchain pentru identitate digitală

Datorită tehnologiei blockchain, firmele mici pot să se ferească de fraude prin utilizarea identității digitale. Datele sunt înregistrate imuabil pe blockchain, generând un sistem de verificare a identității care utilizează semnături digitale și tehnici de criptografie.


Programe de fidelitate și carduri cadou

Programele de fidelitate și cardurile cadou sunt considerate valoroase în construirea relației cu clienți. Blockchain oferă numeroase soluții pentru astfel de programe, la prețuri mult mai mici față de sistemele tradiționale. În plus, elimină intermediarii și creștere securitatea datelor culese.

Servicii notariale și copyright

Firmele mici pot profita la maxim de tehnologia blockchain pentru a beneficia de servicii notariale într-un mod economic și convenabil. Există numeroase soluții care oferă inclusiv dovezi de proprietate bazate pe blockchain pentru diferite tipuri de conținut.

Tehnologia Blockchain Managementul lanțului de aprovizionare

Un alt beneficiu major pentru afaceri pe care îl oferă tehnologia blockchain este gestionarea lanțului de aprovizionare. Firmele au posibilitatea de a verifica în orice moment stadiul livrarilor sau să identifice erorile apărute. Sistemele bazate pe blockchain oferă transparență completă cu documentarea fiecărui detaliu minor, inclusiv materialele utilizate împreună cu originea lor, în fiecare etapă – de la fabricație la vânzări.

Tehnologia Blockchain este, incontestabil, o tehnologie inovatoare, care oferă beneficii firmelor indiferent de dimensiunea lor. Aplicațiile sale oferă opțiunea de afaceri transparente și mai sigure, ajutând în același timp companiile să reducă costurile.

CryptoZZ